Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoza meteo în București și restul țării. Vremea se răcește considerabil
Prognoza meteo în București și restul țării. Vremea se răcește considerabil

Prognoza meteo în București și restul țării. Vremea se răcește considerabil

Prognoza meteo pe următoarele zile se schimbă radical. Temperaturile pozitive cunosc o diminuare majoră, anunță ANM.

Prognoza meteo arată că joi temperaturile vor scădea simțitor, va exista lapoviță în regiunile sudice și estice, iar în centrul țării, local, vor fi precipitații mixte.

În sud-est vor fi posibile descărcări electrice și grindină. În vest și în nord-vest vor predomina ploile, care din orele nopții se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Astfel, în Dealurile de Vest se va depune strat de zăpadă, iar la munte va ninge viscolit și vizibilitatea va fi redusă.

Vineri, vântul va prinde putere în toată țara, vor mai fi ninsori la munte și în Maramureș, precipitații mixte în Transilvania și ploi în rest.

La început de weekend, vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, temperaturile vor fi potrivite mai degrabă pentru o zi de aprilie, astfel că maxima va atinge 20 de grade Celsius. Vântul va sufla slab și moderat, iar presiunea atmosferică va fi în scădere.

Vremea se va răci în următoarele zile și valorile termice nu vor mai trece de 11 grade Celsius.

Joi, pe timpul zilei, vântul va sufla cu 55 de km/h, va ploua slab, iar din orele serii vor fi averse de măzăriche sau de lapoviță. Cerul va avea înnorări și vineri, când va ploua în special după prânz și seara. În prag de weekend, atmosfera va deveni frumoasă, iar temperaturile vor fi normale pentru finalul iernii.