Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoza meteo de la ANM. Anunțul făcut de specialiști
Prognoza meteo de la ANM. Anunțul făcut de specialiști

Prognoza meteo de la ANM. Anunțul făcut de specialiști

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat pentru acest weekend că în sudul și estul țării vor exista condiții de ceață, burniță și depuneri de gheață. De asemenea, ne putem aștepta la fulguieli și burniță pe arii restrâne. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări pe crestele montane.

Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 10 grade, mai scăzute, spre -4 grade, în zonele cu ceaţă persistentă. La noapte, temperaturile minime vor fi cuprinse între -17 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 1…2 grade pe litoral.

Sâmbătă, 18 ianuarie, în zonele joase vor exista condiții de ceață, iar izolat se anunță depuneri de gheață, polei, burniță și fulguieli. La deal şi la munte cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -3 şi 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -14 şi 2 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -19 grade.

Duminică, 19 ianuarie, în sudul şi estul României se anunță ceață, iar cerul va fi înnorat. La deal şi la munte cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -3 şi 5 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -15 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 1 grad pe litoral.