Prognoza meteo ANM pentru 26 Aprilie. Vreme schimbătoare și ploi slabe

Prognoza meteo ANM pentru 26 Aprilie. Vreme schimbătoare și ploi slabe

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 26 aprilie. Vremea va fi rece pentru această dată calendaristică, în special în nordul țării. Spre seară se vor înregistra ploi pe arii relativ extinse în sud-vest, sud și sud-est, local în centru și doar pe areale mici în celelalte zone.

În jumătatea de nord a țării, vremea va fi rece pentru ultima decadă a lunii aprilie. În rest, valorile termice, comparabile cu cele din ziua precedentă, se vor situa în jurul mediilor multianuale. Ziua, cerul va fi temporar noros și izolat se vor semnala ploi slabe, cu o probabilitate mai mare în nord-est și sud-est, prognozează ANM.

Ploi extinse în mai multe regiuni spre seară

Seara și noaptea, nebulozitatea se va accentua și va ploua pe arii relativ extinse în sud-vest, sud și sud-est, local în centru și doar pe areale mici în celelalte zone. Izolat și trecător se pot semnala descărcări electrice. La munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1500 m va ninge.

Vântul va sufla în general moderat, mai ales în prima parte a intervalului, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Viteza la rafală va putea depăși temporar 60...70 km/h, spulberând zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 9 grade. Pe arii restrânse se va produce brumă în nord-vest și în depresiuni, iar cu totul izolat vor fi condiții de ceață.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prognoza meteo București

În București, cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiază și noaptea când, trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimă va fi de 6 - 8 grade. Presiunea atmosferică va scădea usor de la o valoare deja cu puțin mai mică decât cea normală.

Vremea la munte

Ziua, cerul va fi temporar noros și izolat se vor semnala precipitații mixte, slabe, cu o probabilitate mai mare în zona Carpaților Orientali. Seara și noaptea nebulozitatea se va accentua și vor fi precipitații mixte la altitudini de peste 1500 m va ninge, îndeosebi în Carpații Meridionali.

Vântul va sufla în general moderat, mai ales în prima parte a intervalului, cu unele intensificări în zona înaltă, unde viteza la rafală va depăși temporar 60 - 70 km/h, spulberând zăpada.

Valorile termice nu vor avea variații semnificative față de ziua anterioară și vor caracteriza în continuare o vreme mai rece decât în mod obișnuit pentru această perioadă.

Vremea în Brașov

La Brașov, vremea va fi închisă în cursul zilei de luni. Astfel că meteorologii anunță un cer predominant noros, dar și o temperatură maximă de 13 grade. După lăsarea serii, meteorologii anunță ploaie și burniță, dar și o temperatură minimă de doar 4 grade.

Vremea în Iași

Meteorologii anunță că vremea va fi frumoasă la Iași pe parcursul zilei de luni. Doar pe seară se vor mai strânge norii. Maxima din timpul zilei se va situa în jurul valorii de 12 grade.

Vremea va fi urâtă după lăsarea serii și sunt anunțate precipitații sub formă de ploaie şi burniţă. Vântul mai poate prezenta intensificări de scurtă durată, iar temperatura minimă nu va depăși 4 grade.