Evenimentul ZileiVremeaPrognoza meteo, actualizată. Sfârșit de noiembrie cu temperaturi surprinzătoare

Prognoza meteo, actualizată. Sfârșit de noiembrie cu temperaturi surprinzătoare

Prognoza meteo, actualizată. Sfârșit de noiembrie cu temperaturi surprinzătoare
Prognoza meteo. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a reactualizat prognoza pentru următoarele două săptămâni. Vor fi temperaturi mult mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă din an.

Prognoza meteo actualizată. Administrația Națională de Meteorologie (ANM)  vine cu noi date despre vremea din următoarele două săptămâni.

Meteorologii anunță o vreme cu temperaturi mult mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă din an.

În aproape toată ţara, prognoza meteo actualizată indică vreme cu temperaturi plăcute, cu excepția zonelor montane unde va ploua.

Prognoza meteo actualizată, pentru Banat

Potrivit ANM, în perioada 20-29 noiembrie valorile termice vor fi mult mai ridicate decât cele normale. Se vor înregistra maxime de 10…14 grade.

Iar minimele de 2…6 grade, mediat regional. În timp ce în restul zilelor regimul termic va fi apropiat de cel climatologic specific.

Vor fi temperaturi diurne de 6…8 grade și nocturne de 1…2 grade, în medie.

În jurul datei de 23 noiembrie vremea va fi rece, astfel că maximele vor fi de 3…4 grade și minimele de -4…-2 grade.

Ploi mai frecvente vor fi în perioada 21-22 noiembrie. Însă probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere și după data de 26 noiembrie.

Cer, Nori, Furtună, Plajă, Natura

Prognoza meteo în noiembrie. Sursa foto: Pixabay

Cum va fi vremea în Crișana

Pe parcursul celor două săptămâni vor fi alternanțe termice importante. Astfel vor fi perioade în care valorile termice vor fi mult mai ridicate decât cele normale.

Vor fi maxime de 9…14 grade și minime de 1…6 grade. În timp ce în restul zilelor regimul termic va fi apropiat de cel climatologic specific.

Vor fi temperaturi diurne de 6…7 grade și nocturne de 1…2 grade, în medie.

În jurul datei de 23-24 noiembrie vremea va fi mai rece. Astfel că maximele vor fi de 2…5 grade și minimele de -5…-3 grade.

Ploi locale vor fi în jurul datei de 22 noiembrie. Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere și după data de 26 noiembrie.

Vremea în Transilvania

Intervalul menționat va fi caracterizat de alternanțe termice destul de importante.

Vor fi perioade în care valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale. Vor maxime de 6…12 grade și minime de 2…6 grade, mediat regional.

În timp ce în restul zilelor regimul termic va fi în general apropiat de cel climatologic specific. În medie temperaturi diurne de 1…6 grade și nocturne de -5…0 grade, cele mai scăzute valori în 23-24 noiembrie).

Pe parcursul primei săptămâni, local vor fi precipitații slabe, cu caracter temporar, iar probabilitatea ca acestea să fie mai frecvente va crește în perioada 28-29 noiembrie.

Parc, Peisaj, Furtună, Copaci, Toamna

Toamna. Sursa foto: Pixabay

Prognoza meteo actualizată, pentru Maramureș

Zilele caracterizate de o vreme apropiată de normal (cu temperaturi maxime de 5…7 și minime de 0…2 grade, în medie) vor alterna cu perioade mai calde, în special în 21 noiembrie și între 26 și 28 noiembrie, când -mediat regional- ziua vor fi 8…11 grade și noaptea 1…4 grade.

Vreme rece va fi în jurul datei de 23 noiembrie, cu maxime termice de 1…3 grade și minime de -5…-3 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare la începutul intervalului și în perioadele 24-25 și 28-29 noiembrie.

Cum va fi vremea în Moldova

În Moldova vor fi alternanțe termice importante, cu perioade în care valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale, în special în jumătatea de sud a regiunii, respectiv maxime de 8…14 grade și minime de 1…6 grade, mediat regional și intervale caracterizate de temperaturi în general apropiate de cele climatologic specifice (în medie 4…6 grade ziua și -3…0 grade noaptea).

Ploi locale vor fi în jurul datei de 22 noiembrie, însă probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere și după data de 26 noiembrie.

Vremea în Dobrogea

Zilele caracterizate de un regim termic apropiat de normal (în medie cu temperaturi maxime de 8…11 și minime de 3…5 grade, posibil ușor mai mici în jurul datei de 23 noiembrie) vor alterna cu perioade de vreme caldă pentru această perioadă din an, în special în 21 noiembrie și între 26 și 29 noiembrie când -mediat regional- ziua vor fi 13…15 grade și noaptea 5…8 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în jurul datei de 22 noiembrie și spre finalul intervalului de referință.

Prognoza meteo actualizată, în Muntenia

Intervalul celor două săptămâni va fi caracterizat de alternanțe termice destul de importante; astfel vor fi perioade în care valorile termice vor fi mult mai ridicate decât normele perioadei, respectiv maxime de 11…15 grade și minime de 3…7 grade, mediat regional, în timp ce în restul zilelor regimul termic va fi apropiat de cel climatologic specific (temperaturi diurne de 7…11 grade și nocturne de -1…3 grade, în medie, cu valori mai scăzute în 23/24 noiembrie).

Ploi locale, slabe se vor semnala în jurul datei de 22 noiembrie, iar estimările indică o creștere a probabilității pentru precipitații și după data de 29 noiembrie.

Vremea în Oltenia

Pe parcursul celor două săptămâni vor fi alternanțe termice importante; astfel vor fi perioade (20-21 noiembrie și 26-28 noiembrie) în care valorile termice vor fi mult mai ridicate decât normele perioadei, respectiv maxime de 11…15 grade și minime de 4…6 grade, mediat regional, în timp ce în restul zilelor regimul termic va fi mai apropiat de cel climatologic specific (temperaturi diurne de 8…11 grade și nocturne de 1…4 grade, în medie, cu valori mai mici în 23-24 noiembrie).

Ploi pe suprafețe relativ extinse vor fi în jurul datei de 22 noiembrie, iar estimările indică o creștere a probabilității pentru precipitații și după data de 29 noiembrie.

Cum va fi vremea la munte

Regimul termic va oscila în general în jurul celui normal în această perioadă a anului, cu perioade în care temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât cele climatologic specifice, în data de 21 noiembrie și în perioada 26-29 noiembrie (în medie cu maxime de 0…7 grade și minime de -4…0 grade), dar și intervale cu vreme mai rece, în special în 23-24 noiembrie (ziua cu valori de -4…4 grade și noaptea între -8 și -4 grade). Temporar vor fi precipitații, cu probabiltate mai mare în zilele de 22, 25 și 26 noiembrie și la finalul intervalului de referință.

La altitudini mari vor predomina ninsorile, iar la înălțimi de sub 1500 m vor fi perioade cu lapoviță sau chiar ploi.


Accesează: