Prognoza meteo, 9 februarie. Temperaturi de -18. Cea mai friguroasă zi din 2023

Prognoza meteo, 9 februarie. Temperaturi de -18. Cea mai friguroasă zi din 2023 Viscol. Sursa foto: Pixabay

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de joi, 9 februarie 2023. Vremea va fi extrem de rece în toată țara. Minimele vor fi cuprinse între -18 şi -6 grade.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de joi, 9 februarie 2023. Vremea extrem de rece, mai ales dimineaţa şi noaptea, în cea mai mare parte a ţării. Maximele vor fi cuprinse în general între -5 şi 3 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -18 şi -6 grade, cu valori mai scăzute în estul Transilvaniei, nordul Moldovei şi în depresiunile intramontane, până spre -22...-25 de grade. Vântul va sufla slab şi moderat, cu rafale pe parcursul zilei doar pe litoral şi în sudul Banatului. Ceața își va face simțită prezența.

Vremea în Capitală

Vremea va fi rece, geroasă dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Maxima va fi de 2 grade, iar minima va fi între -11...-7 grade.

Prognoza meteo specială pentru Bucureşti

Prognoza meteo specială pentru Bucureşti

Vremea la munte

În zonele montane, vremea va fi geroasă mai ales dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil spre senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu rafale pe crestele Carpaţilor Meridionali şi Orientali. Ceața își va face simțită prezența. Meteorologii au anunțat că temperaturile nu vor fi diferite față de cele din ziua precedentă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vremea se încălzește în acest weekend

Meteorologii au mai anunțat că vremea se va schimba radical din acest weekend și că vor fi temperaturi de primăvară. Maximele se vor situa între 10 și 12 grade de vineri.

„Vremea va se va îmbunătăți începând cu zilele de weekend. Săptămâna viitoare, prognoza noastră arată o încălzire destul de pronunțată. Vom vedea dacă va fi chiar așa. Deocamdată suntem foarte atenți la aceste valori ale temperaturii, pentru că în zonele în care este strat proaspăt de zăpadă și nopțile vor fi senine, sunt toate condițiile ca mercurul termometrelor să coboare foarte mult. Foarte rece va fi și la București, mâine dimineață o temperatură mai ales în partea de nord a orașului, care se poate apropia de -10 grade, poate prin centru să fie -6 sau -8 grade. Sunt prognozate 2 grade mâine la amiază, după care încă două nopți cu temperaturi asemănătoare cu cele de la noapte. Pe parcursul zilelor ar fi condiții să mai câștigăm 2-3 grade, probabil vom avea 4 grade vineri maxima și pe urmă, în weekend, așteptăm o oarecare încălzire”, potrivit ANM.