Evenimentul Zilei > Vremea > Un val de ger pune stăpânire pe România. Au fost emise noi avertizări de viscol și ninsori abundente
Un val de ger pune stăpânire pe România. Au fost emise noi avertizări de viscol și ninsori abundente

Un val de ger pune stăpânire pe România. Au fost emise noi avertizări de viscol și ninsori abundente

România va fi lovită în următoarele zile de un ger năprasnic, iar temperaturile vor coborî până la -20 de grade. Meteorologii au emis și noi avertizări de ninsori abundende și viscol.

Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică un nou cod galben de ninsori . Este vizată partea de est a țării, unde vântul va bate cu cu putere, iar din acest motiv vizibilitatea va fi extrem de redusă. Avertizarea este valabilă până luni, 6 februarie, la ora 20.00.

„În Carpații Meridionali și Orientali, local și temporar va mai ninge, iar vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 60…70 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 80…90 km/h. Vor fi perioade cu transport de zăpadă, viscol și vizibilitate redusă“, au anunțat meteorologii.

Viscol puternic

În Moldova, Muntenia și Dobrogea este în vigoare un cod galben de viscol. Se vor înregistra intensificări ale vântului, în jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea. Și această avertizare este valabilă tot până luni, 6 februarie, la ora 20.00.

„În jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea vor fi intensificări temporare ale vântului, cu rafale, în general, de 50…70 km/h, astfel că vor fi perioade cu transport de zăpadă și vizibilitate redusă“, a mai anunțat ANM.

Șoferii sunt sfătuiți să nu pornească la drum, doar dacă deplasarea este absolut necesară. „Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate“, se arată într-un comunicat de presă al CNAIR.

Ger năprasnic

Meteorologii au mai anunțat și că România va fi lovită de un val de ger. Până în 10 februarie vor fi temperaturi extrem de scăzute. „În intervalul menționat vremea va fi rece în toate regiunile, cu temperaturi maxime preponderent negative. Va fi ger noaptea și dimineața în regiunile intracarpatice, dar pe arii mai restrânse și în restul teritoriului.

Temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -14 și -4 grade, izolat mai scăzute până spre -20…-18 grade. Vântul va avea intensificări în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, amplificând senzația de frig“, au mai anunțat meteorologii.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: