Prognoza meteo, 24 iunie. Canicula şi disconfortul termic sufocă România

Prognoza meteo, 24 iunie. Canicula şi disconfortul termic sufocă România Căldură. Sursa foto: Arhiva EVZ

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis prognoza meteo pentru 24 iunie. Va fi caniculă în regiunile sudice. Temperaturile maxime vor fi între 27 şi 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 9 grade în estul Transilvaniei şi 22 de grade în vestul Olteniei.

Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, local la munte şi în centrul ţării şi pe suprafeţe mai mici în rest. Meteorologii anunță averse cu caracter torenţial. Izolat se vor acumula cantităţi mai mari de apă şi vor fi vijelii şi grindină.

Canicula

Sursa foto: Dreamstime

Prognoza meteo în Capitală

În Capitală, meteorologii anunță caniculă și disconfort termic accentuat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimă va fi de 19…20 grade, ușor mai scăzută în zona preorăşenească. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări dupã-amiaza şi noaptea, când vor fi condiţii pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Prognoza meteo pentru următoarea perioadă

În săptămâna 24 iunie - 1 iulie, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, mai ales în regiunile sudice. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în sud-vestul țării, dar și deficitare în regiunile nordice, estice, sud-estice și local în cele centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Ne puteți urmări și pe Google News
Vremea, prognoza meteo

Vremea. Sursa foto: Arhiva EVZ

În săptămâna 1 - 8 iulie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile extracarpatice și în cele sudice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Vremea la finalul lunii iulie

În săptămâna 8 - 15 iulie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile nord-estice.

În săptămâna 15 – 21 iulie, temperaturile vor fi peste cele specifice pentru această perioadă a anului, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sudul teritoriului. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, posibil ușor deficitar în regiunile sudice.