Prognoza meteo, 23 iunie. Canicula şi disconfortul termic vor persista. Unde va ploua

Prognoza meteo, 23 iunie. Canicula şi disconfortul termic vor persista. Unde va ploua Caniculă. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Prognoza meteo. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru duminică, 23 iunie 2024. Meteorologii anunță o vreme caniculară în majoritatea zonelor țării dar și descărcări electrice după orele amiezii.

Prognoza meteo: Canicula şi disconfortul termic vor persista. Unde va ploua

Potrivit ANM, în vestul, nordul, centrul şi nord-estul ţării, valorile termice vor scădea şi în special după orele amiezii vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi pe arii restrânse, vijelii, grindină şi cantităţi de apă mai importante.

În restul teritoriului disconfortul termic va rămâne ridicat, în Oltenia, Muntenia şi sudul Moldovei se va menţine canicula, iar manifestări specifice instabilităţii atmosferice vor fi posibile pe arii restrânse. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 şi 38 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 şi 22 de grade.

Termometru, Canicula, CaldPrognoza meteo. Sursa foto: Pixabay

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum va fi vremea în București

Meteorologii anunță, de asemenea, că în Capitală vremea va fi caniculară cu disconfortul termic ridicat. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 37 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade.

Meteorologii au emis mai multe cod roșu de val de căldură persistent și intens, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat pentru mai multe județe și pentru duminică.

Vară, Soare, Cireș, Nuc, CaniculaPrognoza meteo. Sursa foto: Pixabay

Cod roșu de caniculă duminică, 23 iunie

Și pentru duminică s-a emis o avertizare cod roșu de caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat. Este vorba despre Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, sudul județelor Vâlcea, Argeș și Dâmbovița, precum și în București.

Valul de căldură se va intensifica în cea mai mare parte a Munteniei, în sudul Moldovei și local în Oltenia, regiuni în care se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa în general între 34 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

În județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, în sudul județelor Vâlcea, Argeș și Dâmbovița, precum și în municipiul București, valul de căldură va fi persistent și intens, iar temperaturile vor fi deosebit de ridicate, pentru a cincea zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi de 38...39 de grade, iar cele minime, se vor situa în jurul a 20 de grade (noapte tropicală). Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, potrivit ANM.