Prognoza meteo, 24 aprilie. Temperaturi scăzute și ploi în mai multe zone ale țării

Prognoza meteo, 24 aprilie. Temperaturi scăzute și ploi în mai multe zone ale țării Sursa foto: Arhiva EVZ

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis prognoza meteo pentru 24 aprilie. Vremea va fi predominant rece, cu temperaturi scăzute și precipitații în cea mai mare parte a regiunilor. Singura excepție va fi zona Dobrogei, unde șansele de precipitații sunt reduse.

Prognoza meteo, 24 aprilie. Cum va fi vremea în țară

Temperaturile vor crește în Moldova, Oltenia, Muntenia și Dobrogea, în timp ce în restul regiunilor se va înregistra o scădere față de intervalul anterior. Cerul va fi variabil, cu înnorări și posibile ploi slabe la începutul intervalului în nordul țării și izolat în alte zone.

Începând cu orele prânzului se vor înregistra perioade de instabilitate atmosferică accentuată, caracterizate prin înnorări abundente, averse și descărcări electrice, localizate în special în vest, nord și centrul țării, iar izolat în restul teritoriului, iar noaptea pe arii restrânse și în regiunile sud-estice. La altitudini foarte mari în zonele montane se vor înregistra precipitații mixte.

Vântul va avea intensitate slabă și moderată, local și temporar putând să se intensifice în prima parte a intervalului în regiunile Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, nordul Munteniei și Dobrogea, cu viteze în general între 40 și 50 km/h.

Ne puteți urmări și pe Google News

Maximele termice vor fi cuprinse între 14 și 24 de grade Celsius, în timp ce minimele vor oscila în general între 3 și 13 grade Celsius. Potrivit ANM, în unele locuri, dimineața și noaptea, se va forma ceață în mod izolat.

Prognoza meteo

Sursa foto: Pixabay

Prognoza meteo în București

Temperatura va crește, ajungând la un maxim de 22...23 de grade Celsius. Cerul va fi parțial înnorat, iar spre sfârșitul intervalului se va mări șansa de ploi ușoare. Vântul va fi slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 7...10 grade Celsius.

Vremea de Paște și 1 mai

În săptămâna 29.04.2024-06.05.2024, temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

În săptămâna 06.05.2024-13.05.2024, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.