Nor de praf saharian deasupra României. Regiunile afectate de fenomen

Nor de praf saharian deasupra României. Regiunile afectate de fenomen Praf saharian. Sursa foto: 243666928 © Miguel Perfectti | Dreamstime.com

Încă un nor de nor de praf saharian ajunge în Europa. Conform Administrației Naţionale de Meteorologie, România va fi afectată de acest fenomen.

Nor de praf saharian deasupra țării

O masă de aer încărcată cu praf saharian ajunge deasupra României. Mai multe regiuni din țară vor fi afectate de fenomen în zilele de marţi şi miercuri.

„În perioada 23 aprilie ora 09 – 24 aprilie ora 13, circulaţia aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană, către sud-estul Europei. Această masă de aer va fi deasupra României marţi (23 aprilie) şi în prima parte a zilei de miercuri (24 aprilie)”, precizează ANM.

Praf saharian

Sursa foto: Pixabay

Zona de nord-vest, afectată

Fenomenul va duce la depuneri de praf saharian pe zonele exterioare. Acestea vor putea fi observate inclusiv în intervalele în care va ploua.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit meteorologilor, masa de aer încărcată cu particule de praf saharian va afecta zona de nord-est în prima parte a zilei de miercuri. Ulterior, aceasta se va îndepărta de România.

Cel mai recent fenomen de acest gen a avut loc în perioada 12-18 aprilie. Masa de aer provenită din Africa a afectat întreg sud-estul Europei.

Nor de praf saharian deasupra României

Norul încărcat cu particule de praf saharian se va îndepărta de țara noastră miercuri. Astfel de fenomene sunt tot mai des întâlnite în regiunea Europei.  Dincolo de acesta, regimul termic va prezenta alternanțe mari de temperatură în următoarele zile.

În intervalul  22.04.2024 – 29.04.2024, temperaturile vor fi mai scăzute decât cele caracteristice perioadei. Valorile termice vor fi mai ridicate în extremitatea de sud-est a ţării.

Vremea

Vremea. Sursa foto: Pixabay

În intervalul 9.04.2024 – 06.05.2024, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele specifice în toate regiunile, cu accent pe cele nord-vestice. Cantităţile de precipitaţii vor varia, fiind excedentare în sud-est şi, uneori, deficitare în nord-vest. În restul teritoriului, acestea vor apropiate de normal.

Începând din 7 mai, temperatura medie a aerului va ajunge la valori apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului.