Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoza meteo, 15 august. Vreme capricioasă în toată țara. Ploi torențiale, însoțite de tunete și fulgere în majoritatea regiunilor
Prognoza meteo, 15 august. Vreme capricioasă în toată țara. Ploi torențiale, însoțite de tunete și fulgere în majoritatea regiunilor

Prognoza meteo, 15 august. Vreme capricioasă în toată țara. Ploi torențiale, însoțite de tunete și fulgere în majoritatea regiunilor

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 15 august. Vremea va fi instabilă pe tot parcursul zilei și sunt anunțate ploi torențiale în toate regiunile. Este în vigoare și o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică.

Vremea va fi instabilă pe tot parcursul zilei. Meteorologii anunță că vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse, însoțite de tunete și fulgere. Pe arii restrânse va cădea și grindină. Meteorologii au emis și o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică valabilă până luni, la ora 22:00.

La munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona continentală a Dobrogei și local în Transilvania și Maramureș vor fi furturi serioase, iar cantitățile de apă vor depăși 25-40 de litri/mp, iar pe arii restrânse 50-70 de litri/mp.

Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 32 de grade de Celsius, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice și în extremitatea de sud-vest, unde disconfortul termic va fi în creștere. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 și 21 de grade Celsius.

Vremea în București

Și în Capitală vremea va fi instabilă și sunt așteptate ploi torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 15-20 de litri/mp și izolat 25 de litri/mp. Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 28 de grade Celsius, iar cea minimă de 18 grade Celsius.

Vremea la mare

Pe Litoral vremea va fi schimbătoare. Cerul va fi temporar noros și pot apărea câteva ploi de vară. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 și 29 de grade Celsius, iar cele minime se vor încadra între 19 și 21 de grade Celsius. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 23 și 26 de grade Celsius.

Vremea în principalele orașe din țară

Iată ce temperaturi se vor înregistra în cele mai mari orașe din România:

Brașov: 22 de grade Celsius;

Iași: 25 de grade Celsius;

Cluj-Napoca: 25 de grade Celsius;

Constanța: 27 de grade Celsius;

Bacău: 25 de grade Celsius;

Timișoara: 32 de grade Celsius;

Oradea: 32 de grade Celsius;

Sibiu: 27de grade Celsius;

Giurgiu: 27 de grade Celsius;

Galați: 27 de grade Celsius;

Arad: 32 de grade Celsius;

Piatra Neamț: 22 de grade Celsius;

Ploiești: 26 de grade Celsius;

Pitești: 26 de grade Celsius;

Buzău: 26 de grade Celsius;

Brăila:28 de grade Celsius;

Craiova: 30 de grade Celsius.