Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoza meteo 15 august – 12 septembrie. ANM anunță temperaturi ridicate până la jumătatea lunii septembrie
Prognoza meteo 15 august – 12 septembrie. ANM anunță temperaturi ridicate până la jumătatea lunii septembrie

Prognoza meteo 15 august – 12 septembrie. ANM anunță temperaturi ridicate până la jumătatea lunii septembrie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru perioada 15.08.2022 - 12.09.2022. Meteorologii anunță o vreme destul de frumoasă cu temperaturi specifice pentru această lună. Septembrie va debuta cu temperaturi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice.

Prognoza meteo 15 august – 12 septembrie. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru viitoarele patru săptămâni. Vom avea parte de temperaturi ridicate la finalul verii şi începutul toamnei.

Iar cei care şi-au programat concediile în această perioadă a anului nu trebuie să aibă motive de îngrijorare deoarece temperaturile vor fi ca cele de vară chiar şi la începutul lunii septembrie.

Săptămâna 15.08.2022 – 22.08.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile vestice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile centrale, sud-estice, la munte, dar mai ales în cele nord-estice. În vestul și sud-vestul extrem cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare.

Săptămâna 22.08.2022 – 29.08.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice.

Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile sudice, dar și deficitare în extremitatea de nord-vest, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Săptămâna 29.08.2022 – 05.09.2022

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice.

Regimul pluviometric va avea o tendință ușor excedentară în zonele montane, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 05.09.2022 – 12.09.2022

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, local în cele centrale și estice, dar mai ales în cele vestice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general excedentare în jumătatea sud-vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

În ceea ce privește luna octombrie, ANM anunţă valorile termice care vor fi cuprinse între 12 grade și 14…18 grade la orele amiezii și spre seară. Cu privire la luna noiembrie, meteorologii se estimează temperaturi care vor fi cuprinse între 7 grade dimineața și 9-12 grade la nivelul amiezilor și spre seară, în jurul orei 18:00, potrivit ANM.