Evenimentul ZileiEVZ SpecialPrognoza meteo, 11 aprilie. Vești bune pentru ultima zi din weekend. Urmează schimbări majore în săptămâna ce vine

Prognoza meteo, 11 aprilie. Vești bune pentru ultima zi din weekend. Urmează schimbări majore în săptămâna ce vine

Prognoza meteo, 11 aprilie. Vești bune pentru ultima zi din weekend. Urmează schimbări majore în săptămâna ce vine
Vreme frumoasă și temperaturi ridicate, anunță specialiștii de la Administrația Națională de meteorologie (ANM) pentru duminică, 11 aprilie.

Meteorologii anunță o vreme frumoasă pentru ultima zi din wekend, însă prognoza meteo pentru săptămâna viitoare îi va dezamăgi pe cei care se așteaptă ca vremea să fie stabiă. Temperaturile vor crește uşor în primele zile din săptămână, până vor ajunge la normalul termic al perioadei.

Însă de miercuri revin ploile, iar temperaturile vor începe să scadă accentuat, conform ANM.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vremea pentru duminică

Duminică, vremea va fi frumoasă și va continua să se încălzească. Cerul va fi senin, cu excepția regiunilor vestice unde spre seară şi noaptea se va înnora temporar. Izolat vor fi condiții pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări în sudul Banatului.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 13 și 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 8 grade. Valori mai scăzute vor fi în depresiunile Carpaților Orientali spre -6 grade.

Spre sfârșitul intervalului, pe arii restrânse în Transilvania, Moldova, Muntenia și dealurile Olteniei, se va semnala brumă. Izolat vor fi condiții de ceață.

Prognoza pentru duminică în București

În București, vremea va fi frumoasă și va continua să se încălzească. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimă va fi de 2…3 grade. Va fi mai scăzută în zona periurbană unde va tinde spre 0 grade. Aici vor fi și condiții de brumă.

Prognoza meteo pentru luni

Luni, în ţară, vremea se va menține predominant frumoasă, iar în cea mai mare parte a țării va deveni caldă. Cerul va fi variabil în vest și nord-vest și mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări în sudul Banatului.

Temperaturile maxime se vor încadra între 13…15 grade pe litoral şi 22 de grade în regiunile vestice. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 1 şi 11 grade, mai scăzute, spre -3 grade, în depresiunile din estul Transilvaniei. Aici vor fi și condiții de brumă.

La BUCUREȘTI, luni, vremea se va menține frumoasă, cu cerul mai mult senin. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimă va fi de 3…5 grade.

Cum va fi vremea marți

Marţi, vremea se va menține caldă, cu excepția regiunilor vestice, unde valorile termice vor fi mai scăzute decât în intervalul precedent. Acestea se vor situa în jurul mediilor multianuale. Începând din orele după-amiezii instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate. Vor fi averse moderate cantitativ, însoțite și de descărcări electrice în Banat, Crișana, Maramureș, Oltenia, vestul Munteniei și în Transilvania.

În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a intervalului. Pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe.

În zona montană înaltă, trecător se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, dar de scurtă durată. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 14 și 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 10 grade. Izolat, noaptea, se va semnala ceață.

La BUCUREȘTI, marţi, vremea va deveni caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în cursul nopții, când se vor semnala averse. Acestea vor fi însoțite și de descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 8 grade.

Prognoza pentru miercuri

Vremea se va răci accentuat, iar acest lucru se va simți mai ales în regiunile intracarpatice. Temperaturile vor fi deosebit de scăzute pentru mijlocul lunii aprilie.

Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua în cea mai mare parte a țării. În regiunile sud-estice, ploile vor avea și caracter de aversă, iar trecător se pot semnala și descărcări electrice. În zonele de munte, treptat vor predomina ninsorile, iar în nord și centru, în cursul nopții se vor semnala precipitații mixte.

Pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări îndeosebi la munte și în sud-vestul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 6 și 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 şi 8 grade. Izolat se va semnala ceață.

La BUCUREȘTI, miercuri, vremea va fi în general instabilă și se va răci. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate. Vor fi intervale în care va ploua mai ales sub formă de aversă. Vântul va sufla slab și moderat.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 4…5 grade, după cum transmite ANM.

Vremea se răcește începând de joi și până sâmbătă

Finalul săptămânii viitoare va aduce vreme rece. De joi până sâmbătă, vremea va fi mai rece decât este de regulă în cea de-a doua decadă a lunii aprilie. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în prima jumătate a intervalului.

Şi la Bucureşti, Valorile termice se vor situa sub mediile multianuale specifice acestei perioade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în prima parte a intervalului.


Accesează: