Prognoza meteo, 10 aprilie. Schimbări spectaculoase ale vremii. Ultimele informații de la meteorologi

Prognoza meteo, 10 aprilie. Schimbări spectaculoase ale vremii. Ultimele informații de la meteorologi

Vremea în week-end se anunță mai răcoroasă decât media normală pentru această perioadă. Prognoza ANM menționează dimineți cu temperaturi majoritar negative ( între 0 și -5 grade Celsius ), însoțite de brumă și îngheț la sol. Pe timpul zilei timpul va fi relativ plăcut, în îmbunătățire, cu oscilații mai ales în zonele montane.

Temperaturile se mențin mai scăzute pentru această perioadă și în acest week-end. ANM a emis o atenționare meteorologică în interval de valabilitate: 07 aprilie, ora 15:00 – 10 aprilie, ora 10:00. Astfel, în intervalul menționat vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă din an mai ales în timpul nopţilor şi al dimineţilor, când se vor înregistra temperaturi minime preponderent negative, local sub -5 grade în special în nordul și în centrul țării și în dealurile sudice. Se va produce brumă și pe alocuri îngheț la sol.

Sâmbătă, vremea se va menține în continuare rece pentru această perioadă în cele mai multe regiuni ale țării, anunță Administrația Națională de Meteorologie ( ANM ).

Ne puteți urmări și pe Google News

Prognoza meteo în principalele zone din țară

Temperaturile vor continua să fie mai scăzute decât cele normale pentru începutul lunii aprilie. Pentru ziua de sâmbătă meteorologii anunță că vom avea parte de vreme rece, chiar deosebit de rece dimineaţa şi noaptea, în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Vremea este totuși în încălzire în aceste zile, iar din a doua parte a zilei de sâmbătă,  meteorologii anunță o vreme mai blândă față de zilele trecute, iar temperaturi vor crește în mai multe zone ale țării, însă se mențin sub normalul lunii aprilie. Valorile termice vor urca trepta pe parcursul acestui weekend, iar soarele va pune stăpânire pe cer.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 şi 17 grade Celsius. Valorile minime se vor încadra între -9 şi 8 grade.

Prognoza meteo pentru București

În București, temperaturile vor fi puțin mai ridicate comparativ cu zilele precedente. Vremea va fi însă încă rece pentru aceasta dată, mai ales dimineaţa şi noaptea.

Locuitorii Capitalei se vor putea bucura de un cer senin. Vântul va sufla slab pâna la moderat.

Maximele termice se vor situa în jurul valorii de 15 grade. Valorile minime vor fi cuprinse între -1 și 1 grad Celsius. Noaptea, vor fi condiţii de brumă.