Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoza meteo, 10 ianuarie. Îngheață România, ninsori și viscol în următoarele ore
Prognoza meteo, 10 ianuarie. Îngheață România, ninsori și viscol în următoarele ore

Prognoza meteo, 10 ianuarie. Îngheață România, ninsori și viscol în următoarele ore

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 10 ianuarie. Vremea se va răci treptat. În majoritatea teritoriilor din țară se vor semnala precipitații care vor lua forma lapoviței, a ninsorilor sau a viscolelor.

Vremea luni, 10 ianuarie, va fi rece, iar temperaturile vor continua să scadă și în zilele ce urmează, anunță meteorologii. Se vor semnala precipitații în majoritatea regiunilor, în unele locuri sub formă de lapoviță, în altele vor lua forma ninsorii.

Local, în Moldova și în zonele montane, va ninge predominant, în timp ce în Banat, pe teritorii restrânse în Transilvania, precum și în partea de sud a țării, precipitațiile vor fi mixte. În sud-vestul României, cantitățile de apă vor depăși 20 de l/mp, iar izolat vor fi și depuneri de polei.

Rafalele de vânt vor fi moderate și/sau puternice. În teritoriile extracarpatice și la munte, precum și în zona de vest a țării, vântul va sufla cu putere, în timp ce în jumătatea de est a Munteniei, în Dobrogea și în sudul Moldovei, rafalele de vânt vor fi de circa 65 de km/h.

Temperaturile minime se vor situa între -7 și 2 grade Celsius. Valorile termice maxime vor varia între -2 și 7 grade Celsius.  Presiunea atmosferică va crește la valori înalte dinspre nord astfel încât regimul baric se va schimba la unul anticiclonic.

Prognoza meteo, 10 ianuarie. Cum va fi vremea în București

Luni, în Capitală, cerul va fi noros. Pentru perioade scurte de timp, va ploua, iar la finelul celui de-al doilea interval al zilei se vor semnala condiții de ceață.  Rafalele de vânt vor și slabe și/sau moderate. În primele ore ale zilei, vântul va sufla cu circa 40 km/h, ulterior atingând 55 de km/h.

Temperatura minimă în București va fi, potrivit prognozei meteo, de 0 grade Celsius, în timp ce maximele se vor situa în jurul valorii de 4-5 grade Celsius. Presiunea atmosferică va crește de sub valoarea normală până la una superioară acesteia.

Temperaturile scad treptat și la munte

De asemenea, în zonele montane, vremea se va răci.

Luni, 10 ianuarie, rafalele de vânt se vor intensifica cu precădere în Carpații de Curbură, unde vântul va atinge 65 de km/h.

Pe arii restrânse, în restul masivelor, ninsoarea și vântul vor da naștere viscolelor.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: