Prognoza meteo, 9 ianuarie. Frig în toată țara. În ce zone va ninge

Prognoza meteo, 9 ianuarie. Frig în toată țara. În ce zone va ninge Ninge în mai multe zone din România. Sursa foto: Agerpres

O zi de duminică mohorâtă din punct de vedere al vremii, la fel ca și cea precedentă, cu temperaturi scăzute în termometre, cu frig și cu ceață.

Vremea va fi închisă, marcată de temperaturi scăzute, în toată țara, și astăzi, 9 ianuarie. Temporar vor fi precipitaţii în vestul şi sudul ţării, ziua cu caracter local, iar noaptea în extindere, în timp ce în rest acestea se vor semnala pe arii mai restrânse, după cum au anunțat meteorologii.

Vremea va rămâne închisă în toată țară, temperaturile vor fi în continuare scăzute

În zonele montane şi submontane vor predomina ninsorile, în Banat, Crişana, Transilvania şi Moldova vor fi precipitaţii mixte, iar în celelalte regiuni mai ales ploi. Pe arii restrânse, cu probabilitate mai mare în vest, se va produce polei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări spre sfârşitul intervalului în sudul şi sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 şi 11 grade, cu cele mai ridicate valori în Dobrogea, iar cele minime, în general, între -4 şi 4 grade. Izolat se va forma ceaţă. Presiunea atmosferică va scădea în prima parte a intervalului.

Cum va fi în București și în regiunea montană

În București, vremea se va menţine închisã, mai ales în prima parte a zilei vor fi condiţii de ceaţă şi burniţă, iar noaptea temporar va ploua şi vântul va avea unele intensificări. Valorile termice vor creşte faţă de intervalul anterior, temperatura maximă va fi de 7...8 grade, iar cea minimă de 4...6 grade. Presiunea atmosferică va scădea în prima parte a intervalului.

Se va produce polei pe arii restrânse, probabilitatea cea mai mare fiind în partea de vest

În zona montană, vremea se va menţine predominant închisă, iar local şi temporar va ninge. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe creste. Valorile termice nu vor avea variaţii semnificative faţă de intervalul anterior. În Banat, Crișana, Transilvania și Moldova vor fi precipitații mixte, iar în celelalte regiuni mai ales ploi. Pe arii restrânse, cu probabilitate mai mare în vest, se va produce polei.