Evenimentul Zilei > Actualitate > Profit de un milion de euro pentru un fost primar. În 2014 a fost condamnat pentru corupție
Profit de un milion de euro pentru un fost primar. În 2014 a fost condamnat pentru corupție

Profit de un milion de euro pentru un fost primar. În 2014 a fost condamnat pentru corupție

Fostul primar al municipiului Cluj, Sorin Apostu, a câștigat un milion de euro dintr-o afacere imobiliară pe care a derulat-o în Cluj, prin intermediul unei societăți comerciale.

Fostul primar Sorin Apostu s-a lansat în afaceri imobiliare prin intermediul firmei GPA Real Estate Invest SRL, alături de alte persoane. GPA Real Estate Invest a fost înființată în 2017, iar în anul 2020 a făcut un profit de aproape patru milioane de euro, mai exact 3.915.657 euro, după cum relatează Ziar de Cluj.

Sorin Apostu deține în această societate, conform sursei citate, un pachet de 20% din acțiuni, prin intermediul firmei sale, ABS Antreprenor Construct SRL. Pe lângă el, mai dețin câte 20% un fost viceprimar al municipiului Cluj, Adrian Popa și mama unui fost director al Casei de Cultură a Studenților, Marietta Adam. Restul de 40 % sunt deținute de către Radu Marius Gheorghe. Acesta este fratele lui Gabriel Gheorghe, ex-partener de afaceri al fostului primar general Adriean Videanu.

GPA Real Estate Invest SRL a reușit, în 2020, în plină pandemie, să obțină un profit de aproape 4 milioane de euro care s-a împărțit, conform părților deținute, între cei patru acționari.

Sorin Apostu a raportat un profit de aproape un milion de euro

Sorin Apostu, fostul primar al Clujului, a raportat pe ABS Antreprenor Construct un profit de aproape un milion de euro, respectiv 998.551 euro. Din acest profit, aproximativ 800.000 de euro i-ar fi revenit din  participația la compania de imobiliare, după cum relatează Ziar De Cluj, în vreme ce diferența ar fi obținut-o din alte afaceri.

Cam aceleași sume, câte 800.000 de euro ar fi revenit și celorlalți doi deținători ai pachetelor de câte 20% din acțiuni. Asta în vreme ce omului de afaceri din Bucureși i-ar fi revenit în jur de 1,6 milioane de euro, dat fiind pachetul de acțiuni de 40% pe care îl deține.

Despre fostul viceprimar Adi Popa aceeași sursă susține că ar fi un apropiat al primarului Emil Boc.

Sorin Apostu condamnat pentru luare de mită

Sorin Apostu a fost condamnat defintiv în 2014, la pedeapsa de patru ani și șase luni de închisoare cu executare. Pe lângă pedeapsă, de la fostul primar al Clujului a fost confiscată suma de 272.858 lei.

Sorin Apostu a reținut de DNA sub acuzaţia de luare de mită. Fostul primar a fost acuzat că a intermediat asigurarea parcului auto al Regiei de Transport Urban Călători Cluj, prin intermediul unei firme.

În plus, Apostu a fost acuzat că a primit de la Călin Stoia, administrator la Compania de Salubrizare Brantner Vereş, suma de 188.760 lei, cu titlu de mită. Banii au fost primiți pentru a favoriza societatea la licitaţia pentru obţinerea contractului de salubrizare a municipiului Cluj Napoca.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: