Evenimentul Zilei > Justitie > Profesorul acuzat de CRIMĂ, condamnat DEFINITIV la 18 ani de ÎNCHISOARE | EXCLUSIV EVZ
Profesorul acuzat de CRIMĂ, condamnat DEFINITIV la 18 ani de ÎNCHISOARE | EXCLUSIV EVZ

Profesorul acuzat de CRIMĂ, condamnat DEFINITIV la 18 ani de ÎNCHISOARE | EXCLUSIV EVZ

Profesorul Dan Păcurariu, acuzat de o crimă săvârșită în urmă cu 20 de ani, a fost condamnat, definitiv, la închisoare. Curtea de Apel București a respins amble apeluri formulate de avocații cadrului universitar de la Hyperion. Surse apropiate profesorului au declarat, pentru EVZ, că Păcurariu și-a pregătit, deja, bagajele și se va preda la secția de poliție.

Decizie definitivă în cazul de crimă care a șocat Bucureștiul, în urmă cu două decenii. Judecătorii de la Curtea de Apel București s-au pronunțat, miercuri, și au decis să respingă apelurile formulate de avocații profesorului universitar Dan Păcurariu, au dezvăluit, pentru EVZ, surse judiciare. Fost cadru didactic la Universitatea Hyperion, Păcurariu a fost condamnat, de Tribunalul București, la 18 ani de închisoare pentru uciderea fostei sale iubite, Mihaela Fulga. Prin decizia de astăzi, Curtea de Apel București a menținut condamnarea iar Păcurariu va fi încătușat și condus la penitenciar pentru executarea pedepsei.

În ciuda deciziei instanței, Dan Păcurariu se consideră nevinovat.

Profesorul de istorie a religiilor a fost arestat, în martie 2016, după ce criminaliștii de la Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul București au stabilit că există dovezi care îl leagă de o omucidere care a avut loc în urmă cu 19 ani.

Mai exact, anchetatorii îl acuză că, în anul 1998, a ucis-o pe Mihaela Fulga, fosta lui iubită și profesoară la liceul bucureștean „Mihail Sadoveanu”, găsită moartă într-un apartament din cartierul Titan, din București.

Dan Păcurariu a fost reținut pe 8 martie 2016 și arestat pe 18 martie printr-o decizie a Curții de Apel București. A fost trimis în judecată, pe baza probelor aduse de anchetatori, în iunie 2016. Ulterior, Dan Păcurariu a fost postat în arest la domiciliu și, în decembrie 2016, instanța a decis să fie cercetat sub control judiciar.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: