Dacă până acum profesorii dădeau note studenţilor la examene, timp de o săptămână situația se va inversa, iar tinerii îşi vor nota profesorii. Participă inclusiv studenții de anul I. Astfel, până în data de 29 noiembrie, studenţii Politehnicii timișorene vor evalua procesul didactic prin intermediul unei platforme electronice. Procesul începe la nivelul decanatelor facultăților, acestea punând la dispoziția studenților coduri specifice pentru fiecare disciplină selectată pentru evaluare.

Notele se vor da anonim. Mai exact, fiecare student va accesa fără să fie nevoie să își facă cunscută identitatea un HYPERLINK „http://eeprod.upt.ro/eval/” site dedicat, prin introducerea codului de acces primit la decanat, iar ulterior va da note fiecărui dascăl cu care interacționează în funcție de curriculă, prin răspunsuri la întrebările dintr-un chestionar.

Platforma online pe care se realizează evaluarea a fost creată de un colectiv din cadrul UPT, cu consultarea studenţilor. Ulterior, la nivelul departamentelor vor fi analizate rezultatele pentru fiecare disciplină.