Editura Evenimentul si Capital

NOI INFORMAȚII în cazul profesorului de religie de la Copșa Mică! „Solicităm stoparea linșajului mediatic la care este supus un OM...”

Autor: | | 5 Comentarii | 679 Vizualizari

Cazul profesorului de religie din Copșa Mică, mediatizat în spațiul public, este departe de a se încheia. Mai exact, după ce acesta a fost acuzat de o elevă- aceasta lansând în spațiul public un filmuleț- că s-a masturbat în timpul orelor, iată că situația pare să nu se fi clarificat. Mai exact, Asociațiile cadrelor didactice au trimis un comunicat în care protestează împotriva umilirii publice a profesorului Ioan Adrian Circa din Copșa Mică, cadrul didactic a cărui vină, susține sursa citată, „nu a fost dovedită, dar despre care cu certitudine se cunoaște că se află într-o grea suferință pricinuită de o boală cumplită” .

”Înțelegem lipsa de experiență în domeniul comunicării a unor tineri, dar cu greu putem înțelege lipsa de umanitate și reaua-voință a unor ONG-uri sau jurnaliști care încearcă să obțină un plus de imagine într-un mod care nu le face cinste. Răsturnare de situație la Copșa Mică! Explicația pentru gestul profesorului, acuzat că se masturba în fața elevilor - UPDATE

Considerăm că atâta timp cât anchetele sunt în desfășurare, iar comisia medicală a prezentat starea gravă a sănătății celui citat, este un act lipsit de deontologie, dar și de omenie, să se profite de context doar pentru a obține un plus de atenție din partea publicului. Nu dorim pedepsirea elevilor implicați în incidentul amintit, dar solicităm cu fermitate stoparea linșajului mediatic la care este supus un OM care până acum și-a îndeplinit cu conștiinciozitate meseria de cadru didactic.

De asemenea, solicităm domnului ministru al Educației să ofere tot sprijinul necesar pentru soluționarea corectă și echitabilă a acestei situații nedrepte. Asociația Prorelis Iași Asociația Profesorilor "Cuvânt și Faptă” Vrancea Asociația Proreligo Buzău Asociația Profesorilor de Religie – București Asociația "Sf. Parascheva” Bacău Asociația Profesorilor de Religie "Sf. Treime” Vaslui Asociația Profesorilor de Religie Argeș

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a confirmat că profesorul de religie care predă la o școală din Copșa Mică nu a făcut gesturi obscene în fața elevilor, ci suferă de o boală incurabilă, în zona inghinală, care i-a provocat mâncărimi groaznice și s-a scărpinat, nemaiputându-se stăpâni.

”Imaginile nu indică altceva! Este foarte important să se spună acest adevăr! E un om suferind de o boală incurabilă”, precizează Vasile Bănescu, pentru Libertatea.ro.

Profesorul și-a dat demisia după ce mama unei fete a depus o reclamație, pe baza unei filmări făcute cu telefonul mobil. Cu toate acestea, elevii îl susțin pe profesor și spun că gestul acestuia a fost interpretat greșit”, potrivit comunicatului Asociațiile cadrelor didactice.

Ce au pățit inițial elevele care l-au pârât pe preotul de religie

Cazul din Liceul tehnologic Nicolae Teclu din Copșa Mică a cunoscut ultima decizie a instituțiilor avizate. Ministerul Educației s-a implicat direct.

Dacă preotul surprins în timpul orelor făcând gesturi cel puțin controversate și-a dat demisia din învățământ, cele trei eleve au fost, inițial, pedepsite. Acestora li s-a scăzut nota la purtare pentru că și-au filmat profesorul, demers susținut chiar de ministrul Educației, Valentin Popa. ULTIMA decizie în cazul PROFESORULUI de RELIGIE de la Copșa Mică - VIDEO

Însă după întâlnirea care a avut loc în cursul serii de vineri, liceul a decis, la ordinul Ministerului, suspendarea deciziei până la finalul anchetei.

Concluziile prezentate sâmbătă de Ministerul Educaţiei sunt că, indiferent de rezultatul anchetei Poliţiei, care este în curs, este limpede că profesorul în cauză a avut un comportament indecent (oricare ar fi circumstanţele - inclusiv posibile boli - care l-au produs). Ora de curs nu se desfăşura în condiţii normale, demisia profesorului reprezentând doar o primă acţiune firească în contextul dat.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI