Producătorul general al TVR, CRISTIAN ZGABERCEA , și NICUȘOR CONSTANTINESCU, judecați pentru EVAZIUNE FISCALĂ și grup infracțional organizat. DNA- “Prejudiciu de peste 8 milioane de euro”
Editura Evenimentul si Capital

Producătorul general al TVR, CRISTIAN ZGABERCEA , și NICUȘOR CONSTANTINESCU, judecați pentru EVAZIUNE FISCALĂ și grup infracțional organizat. DNA- “Prejudiciu de peste 8 milioane de euro”

Autor: | | 2 Comentarii | 3792 Vizualizari

Tribunalul Constanța a audiat, astăzi, mai mulți martori în dosarul finanțării ilegale a unor fundații și asociații în care președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, este judecat împreună cu fostul lui director, Cristian Zgabercea, actual producător general al TVR, pentru asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni, evaziune fiscală și abuz în serviciu.

Nicușor Constantinescu a lipsit de la ședința de judecată, fiind internat pentru recuperare la Sanatoriul Balnear Techirghiol. A fost însă prezent coinculpatul Cristian Zgabercea, actual producător general al TVR, și fost consilier al președintelui Consiliului Județean Constanța, despre care Radu Mazăre spunea că “este omul care i-a schimbat pamperșii lui Nicușor în America”. Pentru că inculpatul Zgabercea ar avea probleme de sănătate, avocatul său a obținut acceptul judecătoarei să ia loc în bancă.

Cursuri gratuite la Școală de șoferi, oferite “cado” de CJC alegătorilor din județul Constanța

Au fost audiați șase martori care au explicat că în 2012 s-au înscris, în comunele lor, la cursuri gratuite ale Școlii de șoferi, oferite de Consiliul Județean Constanța. Ionuț Apintilesei din Negru Vodă a spus că “organizatorul Școlii de șoferi era PSD-ul, așa s-a spus în oraș, că e fără bani, noi nu plătim nimic”. Omul nu a mai terminat școala pentru că „instructorul a dat-o la coteală, că nu mai poate să ajungă, că nu mai are combustibil, nimeni nu a mai terminat școala”. Era an electoral și, potrivit martorului, se organizau gratuit și alte cursuri de calificare, “pentru voturi, cu ce încearcă să mituiască omul?”

“Pomana electorală”, legalizată de consilierii județeni

Avocatul lui Nicușor Constantinescu, Bogdan Buneci, a explicat însă pentru EVZ că “nu a fost absolut nimic ilegal, în situația în care toți martorii audiați până în momentul de față au declarat că aceste cursuri au fost gratuite, fiind plătite și inițiate de Consiliul Județean Constanța”. Al treilea inculpat în dosar, Carmen Vasile Oproiu, director al Direcţiei Coordonare Instituţii Subordonate din cadrul CJC, la data faptei, și ulterior, consultantul lui Cristian Zgabercea în TVR, a confirmat pentru EVZ că martorii în proces suntde fapt beneficiarii “Programului Judetean de pregatire si formare profesionala a tinerilor din judetul Constanta”.

Cursurile de calificare, plătite de CJConstanța, cu sprijinul Fundației Fantasio

Peste 8000 de tineri din toate comunele județului Constanța s-ar fi inscris la cursuri de formare profesională pentru a deveni barmani, ospătari, agenți de turism, frizeri, coafor etc. 5000 dintre ei au preferat Școala de șoferi. “Totul prin finanțarea CJC prin decizie a consilierilor județeni, în valoare de 1,6 miloane lei”, spune Carmen Vasile Oproiu. Deși proiectul a fost aprobat în august 2012, înscrierile au început înainte de alegerile locale. “În luna mai a început caravana când s-a plecat în județ și s-au făcut înscrierile, după care au început cursurile, în mai-iunie-iulie. În august s-a făcut centralizarea pe fiecare localitate, câte meserii, regulamentul", recunoaște Carmen Vasile Oproiu. Banii CJ Constanța erau distribuiți “cu sprijinul Fundației Fantasio”, condusă de Cristian Zgabercea.

Zgabercea nu se vrea vedetă

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate