Procurorul care va conduce DNA Oradea, investigații în dosare celebre

Procurorul care va conduce DNA Oradea, investigații în dosare celebre

Secția pentru procurori a Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât să îi dea un nou mandat procurorului Felicia Popovici la conducerea Direcției Naționale Anticorupție Oradea.

Cine e procurorul Felicia Popovici

Procurorul Felicia Popovici își începe noul mandat la conducerea DNA Oradea peste o săptămână, mai exact pe 20 martie 2025. Magistratul e absolvent al Universității Oradea și a intrat în Procuratură în urmă cu 16 ani. Lucrează în DNA Oradea de zece ani.

Procurorul Felicia Popovici, în vârstă de 43 de ani,  s-a perindat de mai multe ori la cârma instituției pe care a preluat-o după plecarea controversatului procuror Ciprian Man. După un mandat de trei ani, în 2018 a demisionat pentru a intra în concediu prenatal, iar ulterior în cel de maternitate. A revenit în toamna lui 2024, când Irina Felicia Popovici a fost delegată de Consiliul Superior al Magistraturii la cârma DNA Oradea. Ea l-a înlocuit, de această dată, pe procurorul Bogdan Chiș.

Ieri, în unanimitate, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât prelungirea delegării în funcția de procuror șef al Serviciului teritorial Oradea din cadrul Direcției Naționale Anticorupție a doamnei Popovici Irina Felicia, procuror în cadrul acestei structuri specializate, începând cu data de 20.03.2025, până la ocuparea funcției prin numire, în condițiile legii, dar nu mai mult de șase luni.

Procurorul rețelei medicilor de la Casa de Pensii

Procuroarea s-a remarcat în spațiul public prin investigațiile  în dosarul în care i-a trimis în judecată pe medicii de la Serviciu de Expertiză Medicală din Casa Județeană de Pensii Bihor pentru luare de mită în formă continuată.

În 2020, județul Bihor era zguduit după perchezițiile de la Casa de Pensii Bihor, medicii Vasile Sălajn, Emilia Cun,  Ovidiu Pleşa și Anca Grigorescu și asistenţii lor erau acuzați că au transformat locul de muncă într-un sistem de fraudare a fondului de pensii, semnând contra cost deciziile de încadrare într-un grad de invaliditate, pe baza cărora solicitanţii primesc pensiile, indiferent dacă beneficiarii aveau sau nu acest drept.

Procuror în dosarul interlopului Paprika

Înainte de a investiga medicii șpăgari, procurorul Felicia Popovici s-a remarcat ca fiind magistratul care a obținut cinci  ani cu executare în dosarul interlopului  Iuliu Kiss, alias Paprika, autorul unui accident rutier care a dus la moartea unei tinere  şi la  rănirea gravă a altor două fete.

Barbatul a fost acuzat de ucidere din culpă după ce s-a constatat că s-a urcat băut la volan. Timp de un an de la emiterea mandatului de arestare a fost de negăsit.

Ne puteți urmări și pe Google News