Evenimentul Zilei > Monden > Blitz news > Lidia Buble, trimisă în judecată de DIICOT cu tot cu polițiștii cărora le-a dat mită. Ce a vrut să ascundă cântăreața
Lidia Buble, trimisă în judecată de DIICOT cu tot cu polițiștii cărora le-a dat mită. Ce a vrut să ascundă cântăreața

Lidia Buble, trimisă în judecată de DIICOT cu tot cu polițiștii cărora le-a dat mită. Ce a vrut să ascundă cântăreața

Cântăreţa Lidia Buble a fost trimisă în judecată de către procurorii DIICOT deoarece ar fi încercat să mituiască agenții de poliție pentru a nu fi testată cu aparatul etilotest.

Lidia Buble  ar fi dat mită 900 de lei  agenţilot de poliţie pentru a nu fi testată cu aparatul etilotest. Mai mult, aceasta dorea să nu fie sancţionată  deoarece nu avea declarație pe proprie răspundere necesară pe timpul nopţii.

Procurorii DIICOT au decis trimiterea în judecată a cântăreţei Lidia Buble, sub acuzaţia de dare de mită, dar şi a doi agenţi de poliţie din cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul București pe 19 noiembrie

”Prin rechizitoriul din data de 16.11.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată, sub măsura preventivă a controlului judiciar, a doi agenţi de poliţie din cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. De asemenea, prin acelaşi rechizitoriu, s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui număr de 2 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi instigare la dare de mită”, a transmis, luni, DIICOT, în comunicatul de presă.

Inculpat: CIUPERCĂ LAURENŢIU CRISTIAN
Inculpat: MIULESCU MARIUS CONSTANTIN
Inculpat: REZNICSEK ELENA DANIELA
Inculpat: BUBLE LIDIA
Inculpat: PRESURĂ DRAGOŞ ŞTEFAN

Sursa menționată a precizat că, la data de 15.02.2021, în intervalul orar 02:32 – 03:11, cei doi lucrători de poliţie în cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti au pretins şi primit mită, suma de 900 lei, de la o inculpată, pe care au oprit-o în trafic, pentru efectuarea unui control de rutină.

Unul dintre polițiști  „a instigat-o” pe Lidia Buble

”Suma de bani primită de către inculpaţi cu titlu de mită a fost remisă de către o inculpată cercetată în cauză, atât cu scopul de a nu fi testată cu aparatul etilotest, cât şi pentru a nu fi sancţionată contravenţional întrucât aceasta nu avea asupra sa declaraţia pe proprie răspundere necesară pentru deplasarea pe timp de noapte pe parcursul instituirii stării de alertă pe fondul panedmiei COVID-19, respectiv nu deţinea asupra sa documentele prevăzute la art. 35 alin. (2) din O.U.G. nr. 195/2002, fapt ce constituia contravenţie conform art. art. 101 alin. (1) pct. 18 din acelaşi act normativ.

De asemenea, prin actul de sesizare, s-a reţinut faţă de un alt inculpat, cercetat în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la dare de mită, faptul că, la data de 15.02.2021, în intervalul orar 02:55:30 – 03:01:35, în timpul unei convorbiri telefonice purtată cu inculpata cercetată pentru săvâşirea infracţiunii de dare de mită, a instigat-o pe aceasta să ofere diverse sume de bani cu titlu de mită, cuprinse între 300 lei şi 200 euro către lucrătorii de poliţie”, se mai arată în comunicat.