Evenimentul Zilei > Justitie > Procurorii anti-mafie au dat lovitura. Au destructurat încă o rețea de prostituție. Proxeneții „investeau” în mașini scumpe și bijuterii de lux. VIDEO
Procurorii anti-mafie au dat lovitura. Au destructurat încă o rețea de prostituție. Proxeneții „investeau” în mașini scumpe și bijuterii de lux. VIDEO

Procurorii anti-mafie au dat lovitura. Au destructurat încă o rețea de prostituție. Proxeneții „investeau” în mașini scumpe și bijuterii de lux. VIDEO

O rețea de proxeneți care trimiteau tinere să se prostitueze în Franța și Spania a fost destructurată de procurii anti-mafie. Infractorii își recrutau victimele prin metoda „lover boy” după care le obligau să practice prostituția. În cazul în care femeile se opuneau sau încercau să plece, erau agresate.

Procurorii DIICOT au efectuat mai multe percheziţii la o grupare de proxeneţi care își avea „cuibul” în județul Prahova. Până la întâlnirea cu procurorii, aceștia au reușit să obțină, din exploatarea femeilor, peste 1,4 milioane dolari. Tinerele erau atrase prin metoda „lover boy”, iar mai apoi erau forțate să se prostitueze în diferite locații din Franţa şi Spania.

Potrivit unui comunicat transmis de DIICOT, mai multe echipe formate din procurori și lucrători de poliţie judiciară au efectuat şase percheziţii domiciliare la mai multe locații din Prahova. Este vorba despre persoane suspectate de comiterea unor infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, proxenetism şi spălare a banilor.

Polițiștii cooptați în acțiune fac parte din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane.

În același timp, pe teritoriul Franţei, au fost efectuate alte şapte percheziţii domiciliare şi audieri de persoane. Este vorba despre suspecți care aveau legătură cu activitatea aceluiaşi grup infracţional. Cooperarea autorităților judiciare din cele două țări a avut la bază un acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă.

Sursa: arhiva EVZ

Rețeaua de proxeneți opera din 2019

Conform informațiilor prezentate de DIICOT, gruparea de proxeneți a început să opereze din luna ianuarie 2019, pe raza municipiului Ploieşti. Aceasta a acționat până în luna martie a acestui an, fiind specializată în infracţiuni grave. Procurorii au enumerat, aici, traficul de persoane, proxenetism şi spălarea banilor. Infractorii au pus bazele unei rețele de prostituate, prin recrutarea persoanelor vătămate şi exploatarea acestora în Franţa şi Spania.

Astfel, membrii grupării au obţinut sume importante de bani de pe urma exploatării, prin prostituție, a unor femei, pe teritoriul Franţei. Acestea erau recrutate prin metoda „lover boy” și forțate să întrețină relații sexuale cu clienți, contra unor sume de bani. Femeile exploatate erau promovate pe diferite site-uri de profil ca fiind persoane ce oferă servicii sexuale contracost.

În cazul în care se opuneau, proxeneții treceau la amenințări și chiar acte de violență împotriva lor și a familiilor acestora.

Conform anchetei, au fost recrutate 19 femei care au fost obligate să se protitueze. Iar cercetările au condus la 7 persoane despre care există bănuiala că au fost implicate în activitatea infracţională.

Sursa foto. DIICOT
Sursa foto. DIICOT
Sursa foto. DIICOT

Ce s-a descoperit la percheziții

O parte din banii obținuți au fost trimiși în România, prin servicii de transfer rapid, iar o altă parte a fost colectată direct de membrii grupării. Prin serviciile de transfer bancar a fost transmisă suma de 1.404.858 dolari (bani trimişi din 250 de localităţi de pe teritoriul a 25 de state). Parte din sumele obţinute din prostituție au fost investiţi în autoturisme de lux, înmatriculate pe numele unor societăţi comerciale.

Deşi nu obţineau venituri în mod legal, membrii grupării afișau un stil de viață luxos, conducând mașini scumpe, cheltuind sume importante de bani pe bijuterii și îmbrăcăminte de firmă. Mai mult, acestea frecventau locații selecte.

În urma percheziţiilor domiciliare de pe teritoriul României au fost ridicate 13 telefoane mobile, un laptop, 3 carduri de memorie, un memory stick, 2.200 euro, 3.300 lire turceşti, un inel în valoare de aproximativ 8.000 lei, 5 carduri bancare, 2 cartele SIM, înscrisuri şi 6 autoturisme de lux. De asemenea, în urma percheziţiei efectuate pe teritoriul Franţei au fost descoperite 11 persoane vătămate şi au fost identificate şi ridicate 16 telefoane şi 20.415 euro.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: