Evenimentul Zilei > Justitie > Procuror din Tulcea, reținut după ce a luat șpagă un miel
Procuror din Tulcea, reținut după ce a luat șpagă un miel

Procuror din Tulcea, reținut după ce a luat șpagă un miel

Procurorii DNA l-au reținut pe Victor Grigoraș, procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Tulcea, sub acuzația de luare de mită, din care una în formă continuată. Alături de magistrat, a fost reținut și Omar Harba, cetățean sirian, administrator al unor societăți comerciale, sub acuzația de dare de mită.

În luna ianuarie 2014, la solicitarea unei persoane apropiate, Victor Grigoraș, în calitate de procuror D.I.I.CO.T. – Biroul Teritorial Tulcea, a efectuat demersurile necesare în vederea găsirii unei căi de preluare de la o altă unitate de parchet, a unui dosar penal în care persoana menționată avea interes, deoarece se formase la sesizarea acesteia.

A luat mielul

La data de 18.04.2014, pentru “ajutorul” acordat, Victor Grigoraș a acceptat și primit suma de 600 lei pentru sine şi un miel, în legătură cu care a dispus să fie remis unei persoane din anturajul său. Pentru același ajutor și de la aceeași persoană, la data de 28 aprilie 2014, Victor Grigoraș a pretins o sumă de bani, pentru un agent de poliție din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Tulcea.La data de 14 iunie 2014, Grigoraș Victor i-a solicitat acestuia o sumă de bani, fără a-i fi remisă.

5000 de lei pentru un act

La fiecare dintre întâlnirile avute cu acea persoană, Victor Grigoraș îi aducea la cunoştinţă ce acte a îndeplinit în dosarul în care aceasta era parte şi ce acte intenţionează să îndeplinească, în interesul acesteia, ulterior pretinzând, respectiv primind, sumele de bani şi bunurile materiale menţionate.

La data de 28 aprilie 2014, Victor Grigoraș, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, a acceptat pentru sine promisiunea inculpatului Omar Harba, administrator al unor societăți comerciale și suspect în aceeaşi cauză penală pe care o instrumenta, de a-i remite suma de 5.000 lei, pentru a face un act contrar îndatoririlor sale de serviciu. Acest act consta în intervenția lui Victor Grigoraș pe lângă conducerea D.S.V.S.A. Brăila şi Ialomiţa, în scopul înlesnirii soluţionării favorabile, de către aceste instituții, a solicitărilor de export formulate de firmele respective. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul tehnic și informativ al Serviciului Român de Informații.