Evenimentul Zilei > Justitie > Probleme pentru Dorin Cocoş. DNA l-a trimis în judecată într-un dosar celebru în România
Probleme pentru Dorin Cocoş. DNA l-a trimis în judecată într-un dosar celebru în România

Probleme pentru Dorin Cocoş. DNA l-a trimis în judecată într-un dosar celebru în România

Omul de afaceri Dorin Cocoș a primit o veste dură din partea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), care l-au trimis în judecată într-un nou dosar legat de Microsoft.

Şoc pentru Dorin Cocoş. DNA l-a trimis în judecată într-un dosar celebru în România. Fostul soţ ale Elenei Udrea va fi judecat într-un dosar în care este acuzat de spălare de bani. Este vorba despre legătura lui cu adjudecarea de către anumite persoane a unui contract de închiriere a unor produse educaţionale Microsoft.

Conform Agerpres, procurorii DNA (Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie) au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate a lui Dorin Cocoş, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de spălarea banilor.

În rechizitoriu, procurorii anticorupţie notează că în perioada 2009-2011, omul de afceri ar fi pretins şi primit, în tranşe, de la două persoane (martori în cauză) 9.000.000 de euro. Suma ar fi fost încasată pentru ca Dorin Cocoş pentru să-şi exercite influenţa asupra fostului ministru al Comunicaţiilor, precum şi asupra altor persoane din guvern.

Dorin Cocoş

Şoc pentru Dorin Cocoş

Scopul? Aasigurarea firmelor susţinute de martori şi adjudecarea unui contract de închiriere produse educaţionale Microsoft. „În acest context, în a doua jumătate a anului 2014, în timp ce se efectuau cercetări legate de aspectele menţionate mai sus, cunoscând că suma de 500.000 euro pe care ar fi primit-o în contul personal în cursul anului 2011 reprezenta o parte din suma de 9.000.000 euro, menţionată mai sus, în vederea creării unei aparenţe de legalitate, inculpatul ar fi disimulat adevărata natură a provenienţei acesteia prin încheierea cu unul dintre martori a unui contract de împrumut fictiv”, se precizează în comunicatul remis Agerpres.

Mai departe, acest dosar a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

Ştire în curs de actualizare. Vom reveni curând cu mai multe informaţii.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.