Evenimentul Zilei > Economie > Probleme cu airbagurile la MAI MULTE companii auto: După Chrysler, Ford recheamă peste 100.000 de mașini la service-uri
Probleme cu airbagurile la MAI MULTE companii auto: După Chrysler, Ford recheamă peste 100.000 de mașini la service-uri

Probleme cu airbagurile la MAI MULTE companii auto: După Chrysler, Ford recheamă peste 100.000 de mașini la service-uri

Ford Motor va extinde rechemarea la service a mașinilor dotate cu airbaguri produse de firma niponă Takata Corp, în urma solicitării venite din partea Agenției Americane pentru Siguranța Traficului (NHTSA), transmite Reuters, citată de Agerpres.

O parte din airbagurile Takata prezintă riscul ca pasagerii să fie răniți de fragmentele metalice, ceea ce a determinat mai multe companii auto care le-au folosit pentru dotarea mașinilor să recheme mașinile la service.

Agenția Americană pentru Siguranța Traficului estima recent că ar putea fi afectate de această problemă 7,8 milioane de vehicule în SUA.

Rechemarea include aproximativ 38.500 de vehicule în SUA, ceea ce majorează la 98.000 numărul total al vehiculelor Ford rechemate la service pentru probleme legate de echipamentele Takata.

De asemenea, ieri Chrysler Group a anunțat că extindere rechemarea la service a mașinilor echipate cu airbaguri produse de Takata. Agenția Americană pentru Siguranța Traficului a avertizat că airbagurile defecte pot exploda și pulveriza cioburi metalice.

Pe plan global, sunt rechemate la service peste 16 milioane de vehicule.

Ford va rechema la service anumite modele Ford Ranger produse în 2004 — 2005 și Ford GTs, fabricate în 2005 — 2006, vândute în Florida, Hawaii, Puerto Rico, Georgia, Alabama, Mississippi, Louisiana, Texas.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.