O parte din airbagurile Takata prezintă riscul ca pasagerii să fie răniți de fragmentele metalice, ceea ce a determinat mai multe companii auto care le-au folosit pentru dotarea mașinilor să recheme mașinile la service.

Agenția Americană pentru Siguranța Traficului estima recent că ar putea fi afectate de această problemă 7,8 milioane de vehicule în SUA.

Rechemarea include aproximativ 38.500 de vehicule în SUA, ceea ce majorează la 98.000 numărul total al vehiculelor Ford rechemate la service pentru probleme legate de echipamentele Takata.

De asemenea, ieri Chrysler Group a anunțat că extindere rechemarea la service a mașinilor echipate cu airbaguri produse de Takata. Agenția Americană pentru Siguranța Traficului a avertizat că airbagurile defecte pot exploda și pulveriza cioburi metalice.

Pe plan global, sunt rechemate la service peste 16 milioane de vehicule.

Ford va rechema la service anumite modele Ford Ranger produse în 2004 — 2005 și Ford GTs, fabricate în 2005 — 2006, vândute în Florida, Hawaii, Puerto Rico, Georgia, Alabama, Mississippi, Louisiana, Texas.