Furia recentă a prințului William în legătură cu investigația privind interviul BBC Panorama cu prințesa Diana, reprezintă ecoul după reacția emoțională puternică pe care i-a produs-o materialul la vremea respectivă, după cum relatează publicația Express.

Ducele de Cambridge a publicat o declarație video la scurt timp după ce raportul prezentat de Lord Dyson, săptămâna trecută, pe tema anchetei privind faimosul interviu BBC Panorama din 1995. El a lansat un atac dur la adresa lui Martin Bashir care a fost acuzat că a falsificat documente ce i-au permis acces direct la prințesa Diana. De asemenea, a criticat „incompetența lamentabilă” a BBC legat de investigarea materialului. Ducele a declarat că interviul nu are „nicio legitimitate” în ochii lui și că „nu ar trebui să fie difuzat niciodată”, deoarece a promovat „o poveste falsă”.

Reacția sa puternică a stârnit uimire în cercurile regale deoarece nici un viitor monarh nu a atacat BBC cu o asemenea furie.

William devastat de interviul acordat de mama sa

Interviul din 1995 a deventi celebru ca urmare a dezvălurilor prințesei Diana despre problemele pe care le-a avut la Palat. De asemenea, în acest material, Diana a făcut declarația, devenită ulterior celebră, despre relația pe termen lung pe care fostul ei soț, Prințul Charles a avut-o cu Camilla Parker-Bowles: „Am fost trei în această căsătorie care, așa că a fost cam aglomerat”

Pentru Diana a fost un punct de cotitură deoarece la scurtă vreme a părăsit Palatul regal împreună cu William, rfiul său mai mare. Pentru acesta, însă, se pare că a fost prea mult, deși își susținuse întotdeauna mama până atunci, după cum a relatat ITV.

„A refuzat să vorbească cu mama sa câteva zile după aceea și ținând cont de cât de apropiați erau, acest lucru a fost absolut devastator pentru Diana”, a relatat comentatorul Katie Nicholl.

Simone Simmons, prietena apropiată a Dianei, și-a amintit că prințesa era îngrijorată de reacția fiului său cel mare după interviu. Potrivit acesteia, William i-ar fi spus mamei sale că „nu o va ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”.

William despre mama sa

Cu toate acestea, în timpul documentarului BBC din 2017, „Diana 7 Days”, William a explicat că a înțeles de ce mama sa a vrut să facă o astfel de declarație publică prin intermediul interviului său bombă.

„După ce ai fost uneori în aceste situații, te simți incredibil de disperat și este foarte nedrept să se spună lucruri neadevărate despre tine. Cel mai ușor lucru de făcut este să mergi la mass-media, să deschizi ușa respectivă și să spui totul. Dar după ce ai deschis această ușă, nu o mai poți închide niciodată”, spunea William.

De aceea, prințul William nu a fost de acord cu interviul dat de fratele său mai mic, Harry și de soția acestuia în care și-au exprimat nemulțumirile cu privire la familia regală. Cei doi au avut o discuție pe această temă care nu s-a încheiat bine.