Evenimentul Zilei > Monden > Prințul Harry și-a mai luat un loc de muncă. Unde a anunțat că o să lucreze
Prințul Harry și-a mai luat un loc de muncă. Unde a anunțat că o să lucreze

Prințul Harry și-a mai luat un loc de muncă. Unde a anunțat că o să lucreze

Prințul Harry a anunțat un alt nou loc de muncă astăzi - al doilea său în 48 de ore - ca un comisar celebritate aflat în lupta a ceea ce el numește o "avalanșă de dezinformare" în lumea digitală. Ducele de Sussex se alătură noului Institut Aspen de stânga pentru tulburarea informațiilor din Washington DC, împreună cu alte 14 persoane.

Prințul Harry a anunțat un alt nou loc de muncă astăzi – al doilea său în 48 de ore – ca un comisar celebritate aflat în lupta a ceea ce el numește o „avalanșă de dezinformare” în lumea digitală, pentru un studiu american finanțat de un miliardar controversat al cărui site a fost acuzat că ajută la ”curățarea” ziarelor, relatează Daily Mail .

Ducele de Sussex se alătură noului Institut Aspen

Ducele de Sussex se alătură noului Institut Aspen de stânga pentru tulburarea informațiilor din Washington DC, împreună cu alte 14 persoane, inclusiv Kathryn Murdoch, soția fiului lui Rupert Murdoch, James, care a demisionat din imperiul media al tatălui său anul trecut. Numirea sa a venit după ce el și soția sa Meghan au fost acuzați că au răspândit informații greșite despre Familia Regală și de ce au renunțat la mai multe afirmații din interviul cu Oprah Winfrey din această lună.

Institutul Aspen este unul dintre cele mai cunoscute din America, și cel mai bine finanțat think tank-uri, obținând fonduri pentru cercetare de la donatori bogați și întreprinderi mari, inclusiv Facebook. Organizația, al cărei sediu se află la câteva străzi de Casa Albă, analizează toate domeniile vieții americane și declară că misiunea sa este de a construi o „societate liberă, dreaptă și echitabilă”.

Dar anul trecut institutul a fost rușinat după ce s-a dezvăluit că șefii săi au acceptat mai mult de 8 milioane dolari în fonduri federale de afaceri mici în timpul pandemiei – în ciuda faptului că avea în consiliul de administratori miliardari și o dotare 115 milioane dolari. După o perioadă de „reflecție”, au predat banii înapoi.

”Experiența lumii digitale de astăzi ne-a inundat cu o avalanșă de dezinformare, afectând capacitatea noastră ca indivizi”

Prințul Harry, care dă vina pe presă pentru că a emigrat la Los Angeles împreună cu soția sa Meghan și fiul său Archie anul trecut, a declarat într-o declarație de astăzi: ”Așa am spus, experiența lumii digitale de astăzi ne-a inundat cu o avalanșă de dezinformare, afectând capacitatea noastră ca indivizi, precum și societățile, de a gândi clar și de a înțelege cu adevărat lumea în care trăim”.

„Este convingerea mea că aceasta este o problemă umanitară și, ca atare, este nevoie de un răspuns multilateral din partea celor mai abilitate voci juridice, membri ai mass-media, cercetători academici, precum și din partea guvernului și a liderilor societății civile. Sunt nerăbdătoare să mă alătur acestei noi comisii Aspen și aștept cu nerăbdare să lucrez la o abordare orientată spre soluții a crizei tulburărilor informaționale.”

Familia Sussex, care a semnat acorduri în valoare de peste 100 de milioane de dolari cu Netflix și Spotify, a fost acuzată că au făcut diverse declarații discutabile în timpul interviului oferit lui Oprah, inclusiv despre afirmații despre o nuntă secretă realizată de arhiepiscopul de Canterbury cu trei zile înainte de cea oficială la o capelă din curtea Castelului Windsor.

Noul rol al lui Harry ca „lider filantropic” este part-time și va implica întâlniri regulate

Dar certificatul lor de nuntă a dovedit mai târziu că a fost o declarație falsă. Afirmațiile potrivit cărora lui Archie i s-ar fi refuzat titlul de prinț și securitatea 24/7 au fost, de asemenea, inexacte. Viacom CBS, care a făcut interviul cu jurnalista Oprah, a fost, de asemenea, acuzată de măsluirea și editarea titlurilor de ziar din Marea Britanie pentru a sprijini afirmațiile sale contestate cu privire la declarațiile rasiste de presă. ITV în Marea Britanie editat propria lor versiune a Show-ului din cauza preocupărilor privind acuratețea informațiilor.

Noul rol al lui Harry ca „lider filantropic” este part-time și va implica întâlniri regulate. Alături de el în panelul jobului se vor alătura fostului congresman texan Will Hurd, Sue Gordon, fostul director adjunct al serviciilor naționale de informații din SUA, și Kathryn Murdoch, nora „centristului radical” a mogulului media miliardar Rupert. Comisia este finanțată de antreprenor miliardar Craig Newmark, care a fondat Craigslist, un site de anunțuri clasificate de marcă un „haznale” după ce a apărut sute de infracțiuni au fost facilitate ca urmare a contactului prin intermediul site-ului, inclusiv femei exploatate într-un tot mai mare scandal de proxenetism în timpul pandemiei coronavirus.