Evenimentul Zilei > EVZ Special > Prințul Harry se întoarce în Marea Britanie fără Meghan. Va fi prima întâlnire cu familia regală, după moartea prințului Philip
Prințul Harry se întoarce în Marea Britanie fără Meghan. Va fi prima întâlnire cu familia regală, după moartea prințului Philip

Prințul Harry se întoarce în Marea Britanie fără Meghan. Va fi prima întâlnire cu familia regală, după moartea prințului Philip

Prințul Harry ar putea ajunge în Marea Britanie în următoarele 24 de ore și în perioada carantinei va locui la conacul Frogmore împreună cu prințesa Eugenie și familia ei. Bineînțeles, ducele de Sussex, în vârstă de 36 de ani, va rămâne într-o unitate de cazare autonomă când va sosi din SUA.

Harry o lasă pe soția sa, Meghan Markle, care a născut recent, la propprietatea lor de 11 milioane de lire sterline din California. El va veni în Anglia pentru a participa la dezvelirea unei statui a mamei sale, prințesa Diana, luna viitoare. Prințul trebuie să sosească în următoarele 24 de ore, pentru putea să-și termine carantina la timp pentru dezvelirea statuii, pe 1 iulie, scrie Daily Mail.

Conacul Frogmore a fost inițial dăruit de regină lui Harry și Meghan după nunta lor. Dar au renunțat și la proprietate după ce au renunțat la îndatoririle regale și s-au mutat în SUA.

Cheile i-au fost înmânate ulterior prințesei Eugenie, care locuiește acolo împreună cu soțul Jack Brooksbank și primul lor copil, August, recent născut. Conform The Sun , casa a fost împărțită în două părți, pentru a face sigură din punct de vedere Covid, la sosirea lui Harry

Un apropiat al cuplului a declarat ziarului:

 „Eugenie și Jack au primit cheile anul trecut și au spus că ar putea să le folosească pe timpul în care Harry și Meghan rămân în America. Cabana este acum literalmente împărțită în două, ceea ce înseamnă că Harry se poate izola într-o jumătate a casei fără a intra vreodată în contact cu verișoara sa și familia ei. Conacul a fost pregătit pentru întoarcerea sa după ce s-a întors pentru înmormântarea ducelui de Edinburgh în aprilie”.

Harry și Meghan au primit cheile conacului Frogmore, pe proprietatea regală Windsor Home Park, ca un cadou de nuntă de la regină. Dar, după ce au cheltuit 2,4 milioane de lire sterline, cuplul a părăsit Marea Britanie și a plecat în America. Renovarea a fost  finanțată din banii contribuabililor, iar la plecare cuplul a restituit banii.

Harry va trebui să intre în carantină

Harry va trebui să intre în carantină timp de 10 zile după sosirea sa în Marea Britanie, deoarece SUA se află în prezent pe lista roșie de călătorie.

Prezentarea statuii va avea loc pe 1 iulie, astfel că va trebui să ajungă la Frogmore în următoarele 24 de ore pentru a avea cele 10 zile complete. Cu toate acestea, el ar putea opta pentru o carantină de cinci zile dacă are un test Covid negativ. Testul voluntar, plătit de persoana care îl efectuează, permite oamenilor să reducă perioada de carantină la cinci zile dacă au un rezultat negativ în a cincea zi. Testul face parte din inițiativa guvernamentală „Testare și eliberare”.

Se spune că Harry și fratele său William vor lăsa diferendele deoparte pentru a participa la dezvelirea noii statui dedicate Dianei. Dezvăluirea statuii ar putea ajuta la dezghețarea legăturilor dintre fiii ei, care urmează să fie la ceremonia din 1 iulie în grădinile Palatului Kensington.

Prinții trebuie să participe împreună pentru a dezvălui statuia pe care au comandat-o pentru a marca ceea ce ar fi fost cea de-a 60-a aniversare a mamei lor. Va fi prima dată când cei doi se întâlnesc după înmormântarea prințului Philip, în aprilie. Frații nu au reușit să se împace de la interviul lui Harry cu Oprah Winfrey în martie, susțin sursele.

O sursă a declarat pentru The Sun:

„Harry și William au comunicat doar prin mesaje de la înmormântarea ducelui de Edinburgh. Nu au existat discuții personale, doar un schimb foarte scurt și minim de mesaje text. Relația este încă foarte tensionată și încă nu există niciun semn că va exista vreun fel de împăcare în curând.”