Prințul Harry, prins cu ipocrizia. „Campionul” protecției mediului, dovedit că se comportă neecologic

Prințul Harry, prins cu ipocrizia. „Campionul” protecției mediului, dovedit că se comportă neecologic Sursa foto: Arhiva EVZ

Prințul Harry a fost văzut într-un avion privat de nouă milioane de dolari. El a așteptat timp de 30 de minute ca personalul său să sosească să îi aducă o servietă de polo uitată. Oamenii prințului au venit într-un Range Rover. Harry a plecat la un eveniment anual de polo la Aspen Valley Polo Club pentru a se alătura prietenului său și starul poloului Nacho Figueras.

Ducele de Sussex s-a îmbarcat în Bombardier Challenger 600, în valoare de nouă milioane de dolari, pe un aeroport din Santa Barbara, miercuri, în jurul orei 11:00. El a plecat la evenimentul din Aspen pentru a concura într-un turneu de polo. Prințul a fost surprins așteptând timp de cel puțin 30 de minute ca personalul său să îi aducă trusa de polo.

Harry, care își împărtășește în mod regulat părerile despre „criza climatică” care lovește lumea, a sosit la aeroport într-un SUV electric Audi. Totuși, echipa sa a venit cu un SUV care consumă benzină. Doi bărbați au fost văzuți transportând o geantă verde. De asemenea, ei i-au adus și trusa de gold prințului.

Cine este proprietarul avionului cu care a călătorit Prințul Harry

Avionul privat este deținut de omul de afaceri din Florida Marc Ganzi. El este un prieten vechi al lui Harry și un pasionat de polo. Familia Ganzi a jucat cu fratele lui Harry, William, și cu tatăl, prințul Charles. Meciurile au avut loc la Londra de mai multe ori. De asemenea, familia Ganzi este deja la clubul din Colorado.

Ne puteți urmări și pe Google News

Înaintea evenimentului de o zi, Harry a spus că el și echipa sa au fost „încântați să se întoarcă din nou pe terenurile uimitoare ale Aspen Valley Polo Club pentru Cupa anuală de polo Sentebale ISPS Handa”. Harry urmează să se alăture prietenului său Nachos Figueras la eveniment, unde vor juca în aceeași echipă în timpul evenimentului.

Prințul și argentinianul au jucat împreună la aceeași echipă de polo în diferite meciuri de-a lungul anilor. Starul poloului a participat la nunta regală și a fost printre primii care l-au întâlnit pe fiul său Archie în 2019.

Harry nu a fost însoțit de Meghan Markle

Nu este clar dacă soția sa Meghan Markle, în vârstă de 40 de ani, sau cei doi copii, Archie și Lilibet, îl vor încuraja pe duce de pe margine sau dacă vor rămâne acasă. Cuplul a fost criticat de mai multe ori pentru că sunt ipocriți deoarece folosesc avioane private, în ciuda prediciclor despre „a face o diferență” și necesitatea unei „intervenții urgente” pentru a opri schimbările climatice.

Harry și Meghan nu au fost primiți precum se așteptau în iunie când s-au întors în Marea Britanie pentru prima dată de când au renunțat la atribuțiile familiei regale. Ei au participat la sărbătorile jubileului de platină al reginei. Și de această dată, ducii au venit cu un avion privat.

Cuplul și cei doi copii ai lor au zburat acasă în California din Windsor cu un Bombardier Global 6000, același tip de avion în care a fost fotografiat Harry ieri dimineață. Avionul poate transporta până la 13 pasageri și vine cu propria cabină privată care are un pat plat și poate călători mai mult de 6.000 de mile fără oprire.

Consecințele călătoriilor cu avioane private

Călătoria de o oră și jumătate a lui Harry la Aspen ar fi emis mai mult de șase tone de dioxid de carbon. Prințul a precizat că preferă să călătorească cu avioane private. Totuși, el a insistat că 99% din călătoriile sale aeriene au loc prin zboruri comerciale.

Evenimentul anual la care participă Harry are loc la Aspen Valley Polo Club. El este cel mai mare eveniment de strângere de fonduri pentru organizația de caritate Sentable. Banii sunt strânși pentru tinerii din Lesotho și Botswana. Sentable a fost înființată în 2006 de Harry și Prințul Seeiso din Lesotho și lucrează cu copiii din sudul Africii ale căror vieți au fost afectate de sărăcia extremă, inegalitatea, HIV/SIDA și Covid-19.

Experții în climă cred că călătoria ducilor în Marea Britanie pentru a sărbători Jubileul Reginei în California a emis emisii de carbon de zece ori mai mari decât dacă ar fi avut un zbor comercial. De asemenea, zborul lor de la Farnborough la Santa Barbara ar fi emis aproape 60 de tone de dioxid de carbon în atmosferă.

Câte dioxid de carbon au emis călătoriile Ducilor de Sussex

În încercarea de a opri încălzirea globală, Acordul de la Paris prevede că bugetul de carbon al fiecărei persoane nu ar trebui să fie mai mare de 2,1 tone pe an. Numai călătoriile cu avionul privat ale lui Harry și Meghan în acest an, inclusiv călătoria lor dus-întors în Marea Britanie, sunt egale cu 72 de tone de dioxid de carbon. Acest lucru înseamnă de peste 36 de ori limita recomandată.

La începutul acestui an, Harry și Meghan au lansat un nou proiect de călătorie ecologică. În timpul conferinței Cop26 privind schimbările climatice de la Glasgow din noiembrie trecut, Harry și Meghan au promis că fundația lor Archewell va deveni Net Zero până în 2030. De asemenea, într-o declarație de pe site-ul lor, ei au spus că „au făcut în mod activ alegeri pentru a-și compensa și echilibra amprenta de carbon”.

În mai anul trecut, Harry a spus că este „destul de deprimant” faptul că cei mici cresc într-o lume în care țara lor natală era „fie în flăcări, fie sub apă”. Astfel, el a a insistat că schimbările climatice trebuie abordate „de la sursă”. Harry și soția sa Meghan Markle au fost acuzați anterior de ipocrizie pentru că au folosit în mod continuu avioane private, în ciuda faptului că au vorbit despre „a face o diferență” în viitorul planetei și despre necesitatea „intervenției urgente”, potrivit Dailymail.