A fost lansat primul episod al podcastului realizat de Meghan Markle pe Spotify

A fost lansat primul episod al podcastului realizat de Meghan Markle pe Spotify Sursa: Spotify

Meghan Markle își lansează primul episod al podcastului său pe Spotify, având-o ca invitat pe marea jucătoare de tenis Serena Williams. Acesta se concentrează în jurul etichetelor care le sunt puse femeilor de mass-media și de societate.

Podcastul lui Meghan Markle a fost lansat oficial, după ce în anul 2020, ea împreună cu prințul William au anunțat un parteneriat între compania lor Archewell Audio și Spotify.

Primul episod complet din Archetypes a fost lansat marți, iar Meghan a avut-o ca invitat pe prietena și jucătoarea de tenis Serena Williams.

Meghan, acum în vârstă de 41 de ani, și-a început episodul cu o amintire de pe vremea când ea avea doar 11 ani. A spus că atunci s-a simțit furioasă, după ce a văzut o reclamă ce prezenta un detergent de vase care era adresată doar femeilor. Meghan a spus că atunci a reacționat prin trimiterea de scrisori către cele mai puternice personalități, inclusiv către prima doamnă de atunci, Hillary Clinton.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ca urmare a acestei acțiuni duce de micuța Meghan, lucrurile s-au schimbat, iar compania ce făcea reclamă la detergentul de spălat vase a schimbat abordarea.

Experiența ce a făcut-o pe Meghan Markle să vrea să schimbe modul în care sunt privite femeile

Meghan a numit această experiență o „conștientizare a milioanelor de moduri, mari și mici, în care societatea noastră încearcă să închidă femeile, să le rețină, să le spună femeilor cine și ce ar trebui să fie.

Nu am pierdut niciodată legătura cu acea realitate și, în ultimii câțiva ani, dorința mea de a face ceva în acest sens a crescut. Vocea mea de 11 ani a devenit, de asemenea, puțin mai încrezătoare – poate puțin mai tare”, a spus ducesa de Sussex.

Conversația dintre Meghan Markle și Serena Williams s-a concentrat în jurul ambiției, acestea menționând cum acest cuvânt este unul „murdar, când este aplicat femeilor”.

Ducesa de Sussex a mărturisit apoi că nu își amintește să fi simțit vreodată personal conotația negativă din spatele cuvântului „ambițios”, până când a început să se întâlnescă cu prințul Harry, actualul ei soț.

Ea a mai adăugat că se pare că ambiția este un lucru foarte teribil pentru o femeie, după cum spun unii.

Ducii de Sussex își lansează propriul podcast

Podacastul ducilor de Sussex intenționează „să investigheze etichetele care le sunt atribuite femeilor”, potrivit unui comunicat de presă distribuit anterior.

Meghan va vorbi cu istorici și experți și va încerca să descopere originea acestor stereotipuri, iar în acest sens va purta discuții necenzurate și cu femei care știu prea bine ce înseamnă acestea.

„Așa vorbim despre femei: cuvintele care ne cresc fetele și modul în care mass-media reflectă femeile înapoi la noi... dar de unde vin aceste stereotipuri? Și cum continuă să apară și să ne definească viața?”, întreabă Meghan într-un teaser audio lansat în martie.

Când parteneriatul ducilor de Sussex cu Spotify a fost anunțat în 2020, cei doi au vorbit despre dragostea lor pentru podcasturi, potrivit people.com.