Evenimentul Zilei > Monden > Prințul Harry a refuzat o împăcare cu Prințul William. Ce au discutat cei doi frați pe WhatsApp
Prințul Harry a refuzat o împăcare cu Prințul William. Ce au discutat cei doi frați pe WhatsApp

Prințul Harry a refuzat o împăcare cu Prințul William. Ce au discutat cei doi frați pe WhatsApp

Prințul Harry și Prințul William au o relație extrem de rece, în prezent. Totuși, cei doi frați au fost aproape de a se împăca în 2019. Primul a refuzat o ofertă de discuții.

În urmă cu două săptămâni, prințul William și prințul Harry s-au reunit la funeraliile bunicii lor, Regina Elisabeta a II-a. În ciuda evenimentului tragic, relația dintre cei doi frați a continuat să fie una extrem de rece. Acest lucru s-a observat în comportamentul lor din timpul ceremoniilor.

Cu toate acestea, în urmă cu trei ani, cei doi s-ar fi putut împăca. Rupta dintre Harry și William a fost confirmată în 2019 în timpul unui interviu acordat de Ducele de Sussex. Acesta se afla într-un turneu regal în Africa. Prințul Harry spunea la acea vreme că el și fratele său au decis să meargă „pe căi diferite”.

Încercarea de împăcare între Prințul Harry și Prințul William

Presa din Marea Britanie susține că, tot în acea perioadă, prințul William a făcut mari eforturi pentru a redeschide calea dialogului către o împăcare cu fratele său. Cu toate acestea, Prințul Harry a respins oferta prințului William de a discuta problemele și a găsi o soluție.

Această încercare a Prințului de Wales de a vorbi cu fratele a avut loc cu câteva luni înainte ca Ducii de Sussex să renunțe la atribuțiile regale. Harry și Meghan i-au spus lui Tom Bradby, în timpul interviului din Africa, că „se luptau” cu presiunile vieții ca membri ai Familiei Regale. Ei au mai dezvăluit că relația fraților trecea prin „zile bune” și „zile proaste”.

Prințul William l-a contactat pe fratele său pe WhatsApp

Presa din Marea Britanie scria, la acea vreme, că prințul William era „furios” din cauza comentariilor făcute de fratele său. Totuși,  jurnalistul Valentine Low dezvăluie acum că soțul lui Kate Middleton era dornic să discute. El chiar a vrut să organizeze o întâlnire secretă cu Harry.

Într-un fragment din noua sa carte „Courtiers: The Hidden Power Behind The Crown”, Valentine Low scrie: „A doua zi după difuzarea documentarului, William i-a scris fratelui său un mesaj pe WhatsApp pentru a-l întreba dacă poate să vină să-l vadă. Acest lucru i-a pus pe Harry și Meghan într-o încurcătură. Ce ar trebui să facă?”.

Ce au discutat cei doi frați

Inițial, Harry a fost deschis față de propunere. Ulterior, el a devenit îngrijorat că informațiile despre întâlnirea lor vor ajunge publice. Ducele de Sussex a vorbit din nou cu fratele său și l-a întrebat cui îi va spune. William a explicat că va trebui să-și elibereze programul, ceea ce ar însemna să-i spună secretarei sale private.

A fost punctul care l-a înfuriat pe Harry. În acest context, el ar fi spus, ferm: „Nu vin”. Ducele de Sussex a fost îngrijorat de faptul că echipa lui William va divulga presei întâlnirea lor. Refuzul fratelui cel mic de a se întâlni față în față cu William a reprezentat o veste „sfâșietoare” pentru oamenii apropiați ambilor frați, informează The Mirror.