Evenimentul Zilei > Monden > Prințesa Diana a considerat că Harry ar fi un prinț mai bun decât William. Cum îl alinta Prințesa de Wales pe Ducele de Sussex
Prințesa Diana a considerat că Harry ar fi un prinț mai bun decât William. Cum îl alinta Prințesa de Wales pe Ducele de Sussex

Prințesa Diana a considerat că Harry ar fi un prinț mai bun decât William. Cum îl alinta Prințesa de Wales pe Ducele de Sussex

Prințesa Diana credea că Harry ar fi un rege mai bun decât William. Ea considera că mezinul ei este înzestrat cu exact acele calități care se cer unui rege. De altfel, Prințesa Inimilor avea și un nume de alint special pentru Harry, ce părea să aibă legătură cu statutul de rege.

Cu toate acestea, Prințesa Inimilor nu a dezvăluit niciodată de ce credea că Harry s-ar potrivi mai bine pentru acest rol. În acest context, prezentatorul de televiziune Jeremy Paxman, a precizat că Diana i-ar fi recunoscut acestuia, în timpul unui prânz, că i-a acordat „mai multă iubire și atenție“ lui Harry decât lui William.

De asemenea, Paxman a afirmat că William i-ar fi spus mamei sale că „el nu crede că își dorește cu adevărat să fie rege“. Mai mult decât atât, Harry când a auzit acest lucru i-ar fi zis fratelui său că: „Dacă nu vrei tu jobul ăsta, îl iau eu“.

Însă, Harry a pierdut acum orice șansă de a mai îndeplini visul mamei sale. Iubirea pe care i-o poarta lui Meghan l-a determinat să renunțe la Familia Regală și să trăiască o viață diferită departe de Marea Britanie.

Care este originea numelui de alint pe care Diana i-l pusese lui Harry

Jurnalistul din Marea Britanie, Robert Jobson, a afirmat că Diana își alinta fiul cel mic „Harry GKH”. Acest lucru înseamnă Good King Harry – Bunul rege Harry.

Întrebată într-un interviu realizat în 1995 dacă titlul de rege va merge direct la William, Diana a răspuns: „William este foarte tânăr în acest moment, vreți să poarte o asemenea povară pe umeri de la această vârstă? Așadar, nu vă pot răspunde la această întrebare“. De asemenea, Diana a simțit că Prințul William, în vârstă de 37 ani de acum, a fost supus unei presiuni majore încă de la naștere din cauza faptului că într-o zi va deveni rege. Lady Di insista că oamenii ar trebui să îi trateze în mod egal pe cei doi băieți ai ei, fără să țină cont de linia de succesiune la tron, informează Mirror.co.

Prințesa Diana a fost a fost prima soție a lui Charles, regele Marii Britanii. Cei doi s-au căsătorit în anul 1981, dar au divorțat 15 ani mai târziu, 1996. Moartea ei subită, într-un accident de mașină, a fost urmată de o dovadă spontană și prelungită de tristețe publică. Prințesa de Wales a murit în anul 1997.