Evenimentul Zilei > Social > Salariu între 1.000 și 1.850 de euro net pe lună. Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru acest loc de muncă
Salariu între 1.000 și 1.850 de euro net pe lună. Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru acest loc de muncă

Salariu între 1.000 și 1.850 de euro net pe lună. Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru acest loc de muncă

Un angajat pe poziția de hardware designer are un salariu care variază, în medie, între 1.000 și 1.500 de euro net pe lună. Acești angajați sunt profesioniști care proiectează, produc și testează diverse caracteristici hardware în cadrul unui sistem informatic.

Un hardware designer își folosește cunoștințele despre sistemele de operare pentru a crea componente hardwarex. El este responsabil cu proiectarea, implementarea și verificarea hardware-ului și a software-ului pentru aplicații HVDC inovatoare.

Pentru un astfel de loc de muncă, pe lângă studiile superioare în inginerie electrică, cunoștințele CAE și cunoștințele de limba engleză, abilitățile de comunicare și orientarea spre rezultate sunt absolut necesare. Cele mai multe poziții deschise în acest moment pe platforma BestJobs pentru rolul de hardware designer sunt în Timișoara și București.

Mai mult decât atât, majoritatea permit desfășurarea activității de oriunde. Pentru un astfel de rol, un candidat poate câștiga, în medie, 1.000 – 1.800 de euro pe lună, a explicat Ana Vișian, marketing manager, BestJobs.

Care sunt beneficiile job-ului de hardware designer

Printre cel mai des întâlnite beneficii extra-salariale și bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: zile libere suplimentare, bonus anual, bonus de sărbători, tichete de masă, asigurare de sănătate.

În prezent, 708 de posturi vacante pentru poziția de hardware designer sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunțuri de angajare active. De asemenea, cele mai multe anunțuri de angajare sunt în Timișoara, București și în regim de muncă din propria casă.

Responsabilitățile acestui loc de muncă

Ana Vişian a mai explicat care sunt atribuțiile angajatului. „Un hardware designer este responsabil cu proiectarea, implementarea și verificarea hardware-ului și a software-ului pentru aplicații HVDC inovatoare. Pentru un astfel de rol, pe lângă studiile superioare în inginerie electrică, cunoștințele CAE și cunoștințele de limba engleză”, informează Ziarul Financiar.

Pentru a putea ocupa această poziție ai nevoie de o diplomă de inginerie de cinci ani în electronică într-o școală de inginerie sau la universitate. De asemenea, în mod ideal, una sau mai multe experiențe de lucru în proiectarea PCB reprezintă un beneficiu. Un inginer de proiectare hardware trebuie să stăpânească fiecare etapă a designului plăcii de circuite, precum și mediul tehnic asociat.