Evenimentul Zilei > International > Prințul Charles riscă să nu devină niciodată rege! Motivul nu ține de Regină
Prințul Charles riscă să nu devină niciodată rege! Motivul nu ține de Regină

Prințul Charles riscă să nu devină niciodată rege! Motivul nu ține de Regină

Relația din ce în ce mai tensionată dintre Prințul Harry și familia regală, dar și dezbaterile iscate de controversatul serial The Crown difuzat de Netflix au readus în discuție viitorul monarhiei britanice.

Regina a ajuns la o vârstă venerabilă și, mai devreme sau mai târziu, inevitabilul se va produce. În mod normal, după moartea ei, fiul său, prințul Charles ar trebui să devinîă rege, numai că experții sunt de altă părere.

Deși este de mai bine de 50 de ani prinț de Walles și moștenitor al Coroanei, Charles s-ar putea să nu urce niciodată pe tron. Viitorul prințului Charles nu este atât de sigur, susține Robert Lacey, un scriitor care se ocupă de ani de zile de familia regală.

Potrivit lui Lacey, britanicii se pot opune încoronării lui Charles și pot cere ca prințului William să-i ia locul reginei la moartea acestuia. Chiar dacă prințul Charles a încercat întotdeauna să-și îndeplinească obligațiile care i-au revenit în calitate de print moștenitor, britanicii par să nu-i fi iertat niciodată eșecușl căsniciei cu Prințesa Diana și relația cu Camilla.

Memoria Prințesa Diana, un obstacol pentru Prințul Charles

„Nu aș fi deloc surprins dacă britanicii ar hotărî – peste cinci sau șase ani, dacă regina este încă în viață – că nu vor în mod deosebit un rege Charles al III-lea”.

Expertul suisține că mulți dintre partizanii monarhiei s-au întors împotriva actualei soții a prințului Charles încă din anii 80-90, dat fiind rolul ei în  destrămarea căsătoriei lui Charles cu Lady D, lucru care poate reprezenta o mare problemă.

„De ce ar trebui să avem o regină Camilla? De ce ar trebui să slăvim această relație, care în anii 1980 și 1990 a adus atât de nefericire tinerilor prinți, astfel încât acum aceștia au ajuns acum să trăiască în părți opuse ale lumii?”

Expertul susține că un rol în această antipatie pentru Charles și Camilla are chiar regretata prințesă de Wales. În anul 1995, cu un an înainte de divorțul de Charles, Prințesa Diana se plângea, într-un interviu acordat lui Martin Bashir pentru BBC Panorama, că în căsnicia ei sunt trei persoane.

Tragica dispariție a prințesei și faptul că Prințul Charles și Camilla și-au făcut publică relația  în 1999, la numai doi ani după tragicul sfârșit al Dianei, n-au fîcut decât să întărească resentimentele unei părți importante a populației.

Chiar și familia regală pare conștientă de toate aceste probleme. Când Charles și Camilla s-au căsătorit în 2005, nu i-a fost acordat titlul de prințesă de Wales. Camilla a devenit doar ducesă de Cornwall urmând ca, după încoronarea lui Charles, să devină prințesă consoartă, mai degrabă decât regină consoartă.

Un purtător de cuvânt al prințului Charles a confirmat recent: „Intenția este ca ducesa să fie cunoscută sub numele de prințesă consoartă atunci când prințul va urca pe tron”.

Cu toate acestea, experții spun că legea e clară, iar dacă Charles urcă pe tron, aceasta va deveni automat regină, indiferent cum va alege să se numească.

Lordul Norton din Louth, membru al Camerei Lorzilor și profesor la Universitatea din Hull, e foarte clar în această privință: „La moartea reginei, Charles devine automat rege – asta este. Soția sa va deveni Regină Consoartă”, notează cotidianul britanic Express.

Cu alte cuvinte, chiar și în condițiile în care Camilla ar alege să „fie cunoscută printr-un alt titlu” pentru a nu supăra publicul, în realitate ea ar fi tot regină, o situație pe care mulți britanici refuză să o accepte.

 

Teribila armă secretă a Chinei. Indienii au fugit ca să nu fie prăjiți „la microunde”

China îl avertizează pe Trump: “Marele zid subteran” e garanția că vă putem lovi nuclear

Existența “forțelor demonice”, recunoscută de justiția UE. Nu există altă explicație…