Evenimentul Zilei > Actualitate > Principele Nicolae transmite un mesaj Casei Regale! Nu renuţă şi îşi asumă dreptul de a prelua îndatoririle pe care le are
Principele Nicolae transmite un mesaj Casei Regale! Nu renuţă şi îşi asumă dreptul de a prelua îndatoririle pe care le are

Principele Nicolae transmite un mesaj Casei Regale! Nu renuţă şi îşi asumă dreptul de a prelua îndatoririle pe care le are

Mişcarea pentru Regat şi Coroană a organizat un eveniment cu prilejul comemorării a 90 de ani de la urcarea Regelui Ferdinand la Cer și a aniversării a 90 de ani de la urcarea Regelui Mihai pe tronul României.

Toate bune şi frumoase, numai că Principele Nicolae, cu ocazia acestui eveniment a transmis un mesaj unde Nicolae anunță că preia de la înaintașii săi datoria " să merg alături de poporul meu în făurirea propriului destin istoric".

Declarația poate fi citită ca asumarea de către Nicolae a succesiunii Regelui Mihai în detrimentul mătușii sale, Margareta. Reamintim  faptul că Nicolae a fost exclus din Familia Regală după ce a intrat în conflict cu membrii familiei.

Mesajul lui Nicolae al României la evenimentul Mișcării pentru Regat și Coroană

" (…)Regele a reprezentat o lumină călăuzitoare în anii celui de-al doilea Război Mondial dar şi în deceniile întunecate ale comunismului românesc. Astfel, Regele Mihai, bunicul meu, a devenit un reper de identitate şi de moralitate pentru poporul său, până în prezent. Chiar dacă trăia în exil, Regele a rămas un model pentru poporul lui și a căutat neîncetat modalități de a-și ajuta tara lăsată în urmă.

Regele Mihai, de la a cărui primă urcare pe tron sărbătorim astăzi 90 de ani, a dus mai departe pilda înaintaşilor, devenind un adevărat simbol al datoriei şi devotamentului faţă de ţară.

Rememorăm împreună acele momente de istorie de acum 90 de ani şi sunt convins că putem fi mândri de înaintaşii noştri, care au dovedit că devotamentul faţă de ţară, simţul datoriei împlinite, demnitatea, curajul, cinstea, reprezintă adevăratele valori pe care se construieşte destinul unui popor.

Putem fi mândri de înaintaşii noştri dar, în acelaşi timp, trebuie să înţelegem că avem şi o datorie de îndeplinit: să ducem mai departe şi să consolidăm valorile şi principiile lăsate de aceştia.

Eu, Nicolae, îmi asum această datorie pe care înţeleg să o preiau de la înaintaşii mei, făuritori ai României moderne, şi să merg alături de poporul meu în făurirea propriului destin istoric. Nicolae al României", scrie pe site-ul Monarhia salvează România.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: