Evenimentul Zilei > International > „Prin noi înșine”. Kim vrea o modernă stațiune turistică internațională
„Prin noi înșine”. Kim vrea o modernă stațiune turistică internațională

„Prin noi înșine”. Kim vrea o modernă stațiune turistică internațională

La indicațiile Marelui Cârmaci, primul ministru nord-coreean s-a deplasat în regiunea muntelui Kumgang și a cerut ca această „zonă turistică” să fie construită „în felul nostru”, unde „caracterul național și modernitatea să fie combinate în bună armonie cu peisajul natural montan”.

Premierul nord-coreean Kim Tok-hun a vizitat regiunea Muntelui Kumgang de pe coasta de est a țării, care se află la aproximativ 50 de kilometri de orașul sud-coreean Sokcho, și a cerut construirea unei zone de turism internațional modernă și cuprinzătoare, a raportat agenția centrală de știri din Coreea de Nord, KCNA.

Ca răspuns, guvernul sud-coreean și-a exprimat speranța că cele două părți vor avea consultări cu privire la problema Muntelui Kumgang la un „moment adecvat”, în funcție de situația legată de noul coronavirus, Covid-19.

Vizita lui Kim Tok-hu, care a survenit în ciuda campaniei Nordului în curs de desfășurare împotriva Covid-19 la nivel național, sugerează că Phenian ar putea încerca să reamenajeze stațiunea montană în viitorul apropiat, ca parte a planului de dezvoltare economică de cinci ani care ar trebui să fie prezentat la viitorul congres al Partidului Muncitorilor, luna viitoare, scrie agenția sud-coreeană Yonhap.

Așa cum a indicat liderul de la Phenian, Kim Jong-un, primul ministru „a cerut avansarea proiectului de dezvoltare care vizează transformarea Muntelui Kumgang într-o zonă turistică și culturală internațională modernă și cuprinzătoare în conformitate cu planurile anuale care vor fi introduse treptat”, a spus KCNA.

Și muntele trebuie să fie în slujba poporului

„El a subliniat necesitatea de a construi o stațiune turistică în felul nostru, în care caracterul național și modernitatea să fie combinate în bună armonie cu peisajul natural , astfel încât celebrul munte al națiunii să fie transformat într-un munte cunoscut pentru că se află în slujba poporului și o stațiune culturală invidiată de întreaga lume”, a continuat KCNA

În condițiile în care o astfel de stațiune se află de mult pe agenda lui Kim, premierul a vorbit, de asemenea, despre „chestiuni tehnice” pentru a „reflecta punctele de vedere ale partidului și pentru a satisface nevoile culturale ale oamenilor în planul director pentru dezvoltarea regiunii.

Într-o declarație publicată la câteva ore după informația relatată de agenția KCNA, Ministerul Unificării din Coreea de Sud, responsabil cu afacerile inter-coreene, a declarat: „Sudul și Nordul împărtășesc consensul asupra necesității de a rezolva chestiunea în suspans cu privire la regiunea Muntelui Kumgang și să-l transforme într-un sit turistic internațional”.

Ministerul a adăugat că Seul speră la „o întâlnire și consultări la un moment adecvat, în funcție de diferite situații, inclusiv cea legată de coronavirus”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE