Potrivit agenției de presă nord-coreeană KCNA, fabrica specializată în producția de instrumente tradiționale, în general instrumente cu coarde, și-a început recent activitatea în capitala Phenian.

„Construirea unei baze complete de producție a instrumentelor muzicale naționale, care poate produce zeci de instrumente cu coarde, diferite instrumente de percuție, cu facilități locale, a pus bazele pentru avansarea acestui sector în țara noastră”, a informat mass-media de stat nord-coreeană.

Fabrica de instrumente muzicale pare să fi adoptat o linie de producție automată bazată pe „instalații de control numeric computerizat (CNC)”, scrie agenția sud-coreeană Yonhap.

Construcția fabricii a fost comandată de Kim Jong-il, „regretatul lider nord-coreean” și tatăl actualului lider Kim Jong-un, în august 2011, înainte de moartea sa.

În paralel, autoritățile din Coreea de Nord continuă să depună mari eforturi pentru a combate pandemia Covid-19 pe teritoriul său, pe măsură ce se apropie cel de-al 8-lea Congres al Partidului Muncitorilor, a raportat cotidianul Rodong Sinmun.

Să protejăm succesul Congresului de Covid-19!

Congresul va avea loc în luna ianuarie. În timpul acestei mari adunări, se așteaptă ca regimul lui Kim Jong-un să își prezinte principalele politici interne și internaționale. Cu toate acestea, nu a fost încă anunțată nicio dată precisă.

Ziarul oficial al partidului a cerut „măsuri preventive mai puternice” împotriva coronavirus și a reamintit că primul congres al partidului (din ultimii cinci ani) va avea loc luna viitoare. La precedentul congres al Partidului Muncitorilor au participat câteva mii de delegați, cu Kim Jong-un la microfoane.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE