Evenimentul Zilei > Actualitate > Primul soț al Elodiei Ghinescu a fost găsit mort în casă. Avea 45 de ani, era polițist și conducea o echipă de fotbal
Primul soț al Elodiei Ghinescu a fost găsit mort în casă. Avea 45 de ani, era polițist și conducea o echipă de fotbal

Primul soț al Elodiei Ghinescu a fost găsit mort în casă. Avea 45 de ani, era polițist și conducea o echipă de fotbal

A încetat din viață, la doar 45 de ani, Ciprian Mustață, primul soț al Elodiei Ghinescu, femeia care a dispărut în anul 2007 și nu a mai fost găsită.

Cazul Elodia Ghinescu continuă să frământe România, după ce femeia nu a fost găsită timp de mai multe decenii. La mulți ani distanță, o o nouă veste ne readuce aminte de celebra avocată.

A murit Ciprian Mustață, primul soț al Elodiei Ghinescu. Bărbatul avea 45 de ani și a fost găsit mort în propria locuință. Era agent-șef de poliție în Brașov și director sportiv al echipei de fotbal Olimpic Cetate Râșnov. Cu el la conducere, formația reușise să promoveze în Liga a III-a.

Primul soț al Elodiei era polițist și director sportiv la Olimpic Cetate Deva

„Tragedie în lumea sportului! Ciprian Mustață, directorul sportiv al echipei de fotbal, Olimpic Cetate Râșnov și agent șef de poliție în Brașov, a decedat, astăzi, la vârsta de 45 de ani. Ciprian Mustață era din 2015 la Râșnov pe postul de director sportiv. Sub conducerea sa, echipa de fotbal a orașului Râșnov a obținut performanța de a promova în Liga a 3 – a.
Sincere condoleanțe familiei și Dumnezeu să-l odihnească!”, fost anunțul făcut, joi, de reprezentanții clubului, pe contul de Facebook.

Elodia Ghinescu a dispărut în 2007, în noaptea de 29 spre 30 august. La acea vreme ea avea 39 de ani.

Cazul Elodiei a rămas un mare mister

Crina Radu, avocata familiei Ghinescu, a declarat, în anul 2019 că, din sursele sale, Cristian Cioacă, cel de-al doilea soț al Elodiei, ar putea fi eliberat în doi ani. „Cioacă, așa cum este pedeapsa, ar fi trebuit să execute 3/4, 11 ani si 9 luni. Acolo în penitenciar muncește, nu ceva greu, la bucătărie. Am înțeles că preda cursuri altor detinuți, din toate acestea câştigă zile executate. Din surse, Cioaca peste 2 ani ar trebui să își depună cerere pentru eliberare condiționata”, spunea avocatul familiei Ghinescu, Crina Radu.

Abia în data de 5 septembrie, soţul său, fostul poliţist Cristian Cioacă, i-a anunţat dispariţia. Trupul Elodiei a fost căutat în râpe, în păduri, cu câini, elicoptere, clarvăzători şi detectivi particulari, dar fără niciun rezultat.

Cristian Cioacă era principalul suspect în cazul dispariţiei avocatei. În iunie 2014, acesta a fost condamnat definitiv la 15 ani şi opt luni de închisoare pentru uciderea soţiei sale.