Fostul polițist Cristian Cioacă muncește la biblioteca “Secției de maximă siguranță”. Cioacă lucrează cu alți deținuți sau cu educatorul secției, în programe de artizanat (practicând inclusiv tehnica Origami, în care este deja specialist). De asemenea, este și un maestru al machetelor de nave maritime, câteva dintre lucrările sale fiind prezentate în cadrul unor expoziții organizate de penitenciar cu prilejul unor manifestări desfășurate la Pitești și Mioveni.

Practic, pentru fiecare lună lucrată aici, Cioacă primește 7 zile – câștig care-l aduce mai aproape de respectiva înfățișare. Cioaca are conditii optime in celula, pe care a tapetat-o in spirit religios. Secția în care a fost închis Cioaca este una dintre cele care au beneficiat de reabilitare și modernizare. Are televizor și împarte camera cu alți cinci deținuți, iar în ultimul timp i-a uimit pe "colegi” cu aplecarea sa către cele sfinte, tapetându-și peretele cu postere care-l înfățișează pe Arsenie Boca, arată Jurnal de Argeș.

Cristian Cioaca a fost condamnat definitiv la 16 ani si 8 luni de inchisoare pentru uciderea sotiei sale, Elodia Ghinescu. Fostul politist ar putea iesi insa mult mai repede din inchisoare.