Evenimentul Zilei > EVZ Special > Cioacă, eliberat chiar de ziua Elodiei! Decizie crudă pentru familia Ghinescu
Cioacă, eliberat chiar de ziua Elodiei! Decizie crudă pentru familia Ghinescu

Cioacă, eliberat chiar de ziua Elodiei! Decizie crudă pentru familia Ghinescu

Principalul suspect în cazul dispariţiei avocatei Elodia Ghinescu, fostul polițist Cristian Cioacă poate scăpa de închisoare

Crina Radu, avocata familiei Ghinescu, a declarat la că, din sursele sale, Cristian Cioacă ar putea fi eliberat în doi ani, informează România TV. Ipoteză incredibilă în ziua în care Elodia Ghinescu ar fi împlinit astăzi 51 de ani.

Fostul polițist Cristian Cioacă ar putea ieşi din închisoare mai repede deoarece acesta execută în penitenciar mai multe sarcini prin care câștigă zile executate din pedeapsă.

„Cioacă, așa cum este pedeapsa, ar fi trebuit să execute 3/4, 11 ani si 9 luni. Acolo în penitenciar muncește, nu ceva greu, la bucătărie. Am înțeles că preda cursuri altor detinuți, din toate acestea câştigă zile executate. Din surse, Cioaca peste 2 ani ar trebui să își depună cerere pentru eliberare condiționata”, a spus avocatul familiei Ghinescu, Crina Radu.

Avocata Elodia Ghinescu a dispărut în noaptea de 29 spre 30 august 2007. Avea 39 de ani, când a fost dată dispărută.

Abia în data de 5 septembrie, soţul său, fostul poliţist Cristian Cioacă, i-a anunţat dispariţia. Trupul Elodiei a fost căutat în râpe, în păduri, cu câini, elicoptere, clarvăzători şi detectivi particulari, dar fără niciun rezultat.

Cristian Cioacă era principalul suspect în cazul dispariţiei avocatei. În iunie 2014, acesta a fost condamnat definitiv la 15 ani şi opt luni de închisoare pentru uciderea soţiei sale.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.