Evenimentul ZileiActualitateOmicron a provocat primul deces în România. Persoana era nevaccinată și avea comorbidități

Omicron a provocat primul deces în România. Persoana era nevaccinată și avea comorbidități

Omicron a provocat primul deces în România. Persoana era nevaccinată și avea comorbidități
Pimul deces din cauza Omicron s-a înregistrat în România marți, 18 ianuarie. Pacienta nu era vaccinată împotriva COVID-19 și suferea de o serie de probleme de sănătate. Cazurile de infectări au crescut considerabil!

Prima persoană care a murit din cauza variantei Omicron a fost în Iași. Medicii au declarat că femeia avea 75 de ani, nu era vaccinată și avea o serie de probleme de sănătate.

Primul deces din cauza Omicron

În urmă cu 10 zile, femeia a ajuns de urgență la spital și a fost internată la ATI, dar marți a decedat.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase, dr. Florin Roșu, a declarat că pacienta a început să se simtă din ce în ce mai rău, iar medicii nu au mai putut să o salveze.

„Evoluția unor astfel de pacienți depinde de la un organism la altul și este în funcție de comorbiditățile fiecăruia. Nu există un tratament diferențiat în funcție de tulpina cu care sunt infectați pacienții, mai ales dacă vorbim de cazurile internate la Terapie Intensivă”, a explicat dr. Florin Roșu.

Sursa: Arhiva EVZ

Acesta a mai declarat că peste 60 de pacienți ajung zilnic la în triajul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași zilnic. În cazul în care pacientul are o formă ușoară, medicii îi recomandă să se trateze la domiciliu. Majoritatea oamenilor care au ajuns la  spitalul din Iași au fost infectați cu noua variantă, Omicron.

În România, numărul de cazuri a explodat, dublându-se în 24 de ore și ajungând, marți, la peste 16.000.

„Așa cum am preconizat, numărul de cazuri începe să crească, dar doar circa 10% dintre pacienții care ajung în triaj necesită și internare. Restul pot să fie tratați la domiciliu”, a precizat dr. Florin Roșu.

Bilanț COVID-19

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 16.760 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 8.642 mai mult decât în ziua anterioară. 1.697 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În total, până astăzi, 18 ianuarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.928.306 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 22.316 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.784.107 pacienți au fost declarați vindecați. Până astăzi, 59.327 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.


Accesează: