Evenimentul ZileiActualitateTratament revoluționar pentru îmbunătățirea vederii. O singură picătură te scapă de ochelari. Video

Tratament revoluționar pentru îmbunătățirea vederii. O singură picătură te scapă de ochelari. Video

Tratament revoluționar pentru îmbunătățirea vederii. O singură picătură te scapă de ochelari. Video
Un nou medicament, care tocmai a fost lansat pe piață, ar putea înlocui ochelarii de vedere pentru milioane de oameni care se confruntă cu probleme de vedere.

Noul medicament, sub formă de picături oftalmologice a fost lansat pe piața americană joi, pe 9 decembrie. Specialiștii sunt de părere că acesta va revoluționa tratamentul pentru problemele de vedere la vârstnici și nu numai.

Dacă până în prezent singura soluție de a-și îmbunătăți vederea, odată cu înaintarea în vârstă erau ochelarii, lucrurile sut pe cale să se schimbe. Noile picături, Vuity, vor schimba viețile a milioane de americani care au dezvoltat probleme de vedere odată cu înaintarea în vârstă.

Picăturile Vuity au fost aprobat de Administraţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) în luna octombrie 2021. Noul medicament îşi face efectul în 15 minute, iar o picătură în fiecare ochi îmbunătăţeşte vederea pentru o perioadă de şase până la zece ore, după cum relatează CBS News.

„Vuity foloseşte capacitatea naturală a ochiului de a reduce dimensiunea pupilei. Prin reducerea dimensiunii pupilei, se extinde adâncimea câmpului vizual sau adâncimea de focalizare şi asta-ţi permite să focalizezi la diferite distanţe, în mod natural”, a explicat George Waring, unul dintre medicii oftalmologi implicați în studiul clinic.

Cât costă tratamentul pentru o lună

Noul medicament, Vuity, reprezintă un tratament sub formă de picături, aprobat de FDA pentru a trata presbiopia. Presbiopia reprezinta dificultatea de a vedea clar obiectele situate aproape de ochi. Această afecțiune apare la persoanele cu vârstă de peste 40 de ani.

Medicamentul a fost testat pe un număr de 750 de voluntari.

Tratamentul complet pentru o perioadă de 30 de zile costă în jur de 80 de dolari. Acesta funcționează cel mai bine la persoanele cu vârste între 40 şi 55 de ani.

Pe de altă parte, printre efectele secundare care au apărut la participanţii la studiul clinic se numără durerile de cap şi înroşirea ochilor.


Accesează: