Evenimentul Zilei > Actualitate > Vestea momentului. Pilula anti-Covid care va schimba cursul pandemiei e în curs de autorizare. Cât va mai dura?
Vestea momentului. Pilula anti-Covid care va schimba cursul pandemiei e în curs de autorizare. Cât va mai dura?

Vestea momentului. Pilula anti-Covid care va schimba cursul pandemiei e în curs de autorizare. Cât va mai dura?

Producătorul american Merck a declarat luni că autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană a inițiat o revizuire în timp real a pilulei antiviralw COVID-19 pentru adulți.
Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) începe procesul de autorizare a pilulei minune anti-Covid de la Merck. Conform procedurii, cunoscută și sub denumirea de „revizuire continuă”, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) va evalua datele imediat ce vor fi disponibile, în loc să aștepte o cerere formală atunci când toate informațiile solicitate sunt colectate.

Molnupiravir, ar putea schimba cursul epidemiei

În timp ce vaccinurile sunt principalele arme împotriva Covid-19, pilula experimentală de la Merck, molnupiravir, ar putea schimba cursul epidemiei, după ce studiile au arătat că ar putea înjumătăți riscul de deces sau spitalizare pentru cei vulnerabili.

Merck, care dezvoltă molnupiravir împreună cu partenerul Ridgeback Biotherapeutics, a depus o cerere de autorizare pentru utilizare de urgență în SUA pe 11 octombrie. Un grup de consilieri externi ai autorității de reglementare din SUA este programat să se întâlnească la sfârșitul lunii noiembrie pentru a discuta dacă pilula antivirală ar trebui autorizată.

Dacă va fi aprobat, molnupiravir, ar putea deveni primul medicament anti-Covid-19 administrat pe cale orală și, de asemenea, primul tratament pentru pacienții cu forme ușoare, în timp ce medicamentele existente sunt utilizate în cea mai mare parte pentru a trata bolnavii în stare critică.

Marea Britanie a semnat deja primul acord de aprovizionare cu pastilele antivirale de la Merck

Secretarul pentru Sănătate a declarat că Marea Britanie a contractat 480.000 de pastile antivirale de molnupiravir produse de compania americană Merck. Britanicii infectați se pot trata acasă cu pilula minune în această iarnă.

Producătorul de medicamente are un contract cu guvernul SUA pentru a furniza 1,7 milioane de doze de medicament la un preț de 700 de dolari pe schemă de tratament. De asemenea, a semnat recent acorduri de aprovizionare cu țări precum Marea Britanie, Malaezia și Singapore.

Și Uniunea Europeană are în vedere să semneze un acord de aprovizionare cu pilula antivirală, dar va face acest pas numai după ce compania începe procesul de solicitare a aprobării.

Când vor fi disponibile pe scară largă

Medicamentele sunt în așteptarea aprobării de către Agenția de reglementare a medicamentelor și produselor de sănătate (MHRA), care ar putea veni încă de la jumătatea lunii noiembrie. Cu toate acestea, nu se așteaptă ca pastilele Pfizer să fie disponibile până cel mai devreme în ianuarie.

Merck spune că pilula a redus la jumătate numărul spitalizărilor și deceselor în rândul pacienților cu simptome precoce de Covid. Rezultatele au fost atât de evidente încât experții medicali independenți care monitorizează studiul au recomandat oprirea lui înainte de final.

O pastilă antivirală care poate fi administrată la domiciliu pentru a reduce simptomele și pentru a accelera recuperarea s-ar putea dovedi revoluționară și ar putea reduce numărul de cazuri grave din spitale.

De asemenea, ar facilita o abordare în două direcții a pandemiei: tratamentul, prin medicamente și prevenirea, în principal prin vaccinare, informează reuters.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: