Evenimentul Zilei > Social > Panică la nivel mondial. Lumea se infectează a doua sau chiar a treia oară. Nu scăpăm nici în cinci ani fără vaccin
Panică la nivel mondial. Lumea se infectează a doua sau chiar a treia oară. Nu scăpăm nici în cinci ani fără vaccin

Panică la nivel mondial. Lumea se infectează a doua sau chiar a treia oară. Nu scăpăm nici în cinci ani fără vaccin

Pe măsură ce infecțiile Covid-19 cresc, oamenii raportează din ce în ce mai mult că s-au infectat cu  Sars-CoV-2 pentru a doua sau chiar a treia oară, chiar dacă s-au vaccinat.

Fără vaccin anti-Covid-19, „reinfecția poate apărea la fiecare 16 luni”.  O nouă analiză a sugerat că persoanele nevaccinate ar trebui să se aștepte să fie reinfectate cu Covid-19 la fiecare 16 luni, în medie.

Odată cu apropierea iernii, oamenii de știință avertizează că astfel de reinfecții ar putea deveni o nouă povara NHS , unii cerând extinderea programului de vaccinare la toți elevii, inclusiv două doze pentru adolescenți.

Dacă aveți o expunere frecventă la virus, cum ar fi în școli, veți vedea din ce în ce mai mulți oameni care se reinfectează, în ciuda faptului că au fost dublu vaccinați

A spus Stephen Griffin, profesor asociat de virologie la Universitatea din Leeds. De data aceasta, faptul că reinfectarea este o realitate,  experţii sun că este relativ neobișnuită situaţia, deoarece anul trecut au fost înregistrate doar două duzini în întreaga lume, air acum sunt tot mai multe cazuri de reinfecție chiar şi la cei vaccinați.

Știm acum că imunitatea naturală la Sars-CoV-2 începe să scadă. Un studiu danez a sugerat că cei sub 65 de ani au avut o protecție de aproximativ 80% timp de cel puțin șase luni, în timp ce cei peste 65 de ani au avut doar 47% protecție.

Sosirea variantei Delta a complicat și mai mult situația

„Există mulți oameni care au avut un nivel moderat de anticorp, în unele cazuri, deşi infectați anterior și au fost vaccinați cu doză dublă,  au suferit infecții simptomatice”, a spus Danny Altmann, profesor de imunologie la Imperial College din Londra.

Datele ONS publicate la 6 octombrie spun că dintre 20.262 de britanici care au dat rezultate pozitive la Covid-19 între iulie 2020 și septembrie 2021, au existat 296 de infecții – iar la un nou test efectuat la 120 de zile au dat pozitiv.

Cu toate acestea, riscul de reinfectare pare să fi fost mai mare din mai 2021, când Delta a preluat drept variantă predominantă. Alte date din SUA susțin ideea că există un risc substanțial mai mare de reinfectare cu Delta.

Reinfectiile au crescut cu 350% din luna mai

În Oklahoma , care are o populație de aproximativ 3,9 milioane de locuitori, au fost raportate 5.229 de infecții în septembrie (echivalent cu o rată de reinfecție de 1.152 la 100.000), iar reinfectiile au crescut cu 350% din luna mai.

Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) spun că reinfecția apare la 90 de zile sau mai mult după un caz confirmat anterior de laborator. Dr. Nisreen Alwan, profesor asociat în sănătate publică, la Universitatea din Southampton, a declarat: „Odată cu creșterea nivelului de infecții cu Sars-CoV-2 în Marea Britanie, mulți dintre noi suntem conștienți de faptul că adulții şi copii s-au reinfectat, uneori după o perioadă relativ scurtă de la prima lor infecție.

„Încă nu știm prea multe despre factorii de risc pentru reinfecție”

Pentru a ajuta la răspunsul la această întrebare, Prof. Jeffrey Townsend și colegii de la Școala de Medicină a Universității Yale au analizat datele despre imunologie și reinfecție cunoscute din alte coronavirusuri, inclusiv cele care cauzează Sars, MERS și răceli comune. Combinând acest lucru cu anticorpii și alte date imunologice de la persoanele care s-au recuperat de la Sars-CoV-2, au reușit să modeleze riscul reinfecției cu Covid-19 în timp.

Cercetarea, publicată în The Lancet Microbe, a sugerat că reinfecțiile vor deveni din ce în ce mai frecvente pe măsură ce imunitatea a scăzut, în special atunci când numărul infecțiilor a fost ridicat.

Deși vaccinurile suprimă nivelul infecțiilor, Marea Britanie a raportat luni 49.156 de cazuri de Covid, cea mai mare cifră de la jumătatea lunii iulie

Ratele sunt cele mai ridicate în rândul elevilor de gimnaziu, aproximativ 8,1% din acest grup considerând că au avut Covid-19 în săptămâna care se încheie pe 9 octombrie.

„Implicațiile majore sunt că, dacă nu ați fost vaccinat, ar trebui să vă vaccinați și, dacă ați fost infectat, ar trebui să mergeți mai departe și să vă vaccinați oricum, deoarece acest lucru vă va prelungi durata protecției”, a spus Townsend.

Griffin a mai spus: „Dacă nu reduceți prevalența la școlari, veți răspândi infecția și, eventual, reinfecția, care se va răspândi apoi la părinții ale căror vaccinuri ar putea să scadă, și mai critic la bunici sau persoane vulnerabile”, a concluzionat expertul potrivit theguardian.com

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: