Anunţ șocant. Cercetătorii caută persoane din întreaga lume rezistente la Covid. Unde se pot înscrie

Anunţ șocant. Cercetătorii caută persoane din întreaga lume rezistente la Covid. Unde se pot înscrie Sursa: Pixabay

Cercetătorii caută persoane din întreaga lume care ar putea fi rezistente la virusul SARS-CoV-2 . Genele lor ar putea deține cheile pentru tratarea potențială a COVID-19 .

Doi oameni sunt cel puțin 99,9% identici genetic, şi aproximativ 0,1%  rămas ne face speciali. Aceasta este cea care determină toate diferențele noastre, de la modurile unice în care arătăm, până la rezistența sau susceptibilitatea noastră la boli precum HIV.  Anumite modificări minuscule ale codului genetic pot fi incredibil de utile nu numai pentru individ, ci și pentru societate

Cu cât știm mai multe despre aceste gene speciale (și persoanele care le au) cu atât mai bine, deoarece ar putea fi posibil să creăm medicamente care să poată imita diferențe genetice utile, spun cercetătorii.

„Introducerea SARS-CoV-2 la o populație naivă, la scară globală, a oferit o altă demonstrație a variabilității clinice remarcabile între indivizi în cursul infecției, variind de la infecții asimptomatice până la boli care pun viața în pericol, a declarat o echipă de cercetători, condusă de imunologul Evangelos Andreakos de la Academia din Atena

Ne puteți urmări și pe Google News

Ştim încă foarte puțin despre baza genetică și imunologică umană a rezistenței înnăscute la SARS-CoV-2

„Înțelegerea noastră asupra fiziopatologiei COVID-19 care pune viața în pericol a progresat considerabil de când boala a fost descrisă pentru prima dată în decembrie 2019, dar știm încă foarte puțin despre baza genetică și imunologică umană a rezistenței înnăscute la SARS-CoV-2.”

Deși s-ar putea să nu avem prea multe informații despre această rezistență înnăscută, nu înseamnă că nu există. Cercetătorii observă că uneori gospodăriile întregi pot fi infectate, doar un soț nu se infectează, în timp ce au existat alte rapoarte care au evitat cumva COVID chiar și după ce au fost în „linia de foc” de mai multe ori.

De asemenea, au fost deja unele cercetări serioase în acest sens, dar până acum, rezultatele au relevat doar mici diferențe. De exemplu, am raportat anul trecut că grupa de sânge (în special sângele de tip O) părea să prezinte o ușoară rezistență la infecția severă cu SARS-CoV-2. Apoi, au existat alte studii privind proteinele, cum ar fi receptor ACE2 sau TMEM41B.

Cercetătorii au sugerat că trebuie să descopere acele puține persoane care ar putea fi rezistente genetic la SARS-CoV-2

Cercetătorii au câteva idei în acest sens: „Propunem o strategie pentru identificarea, recrutarea și analiza genetică a persoanelor care sunt în mod natural rezistente la infecția cu SARS-CoV-2”, scrie echipa.

„Ne concentrăm mai întâi pe contactele casnice neinfectate ale persoanelor cu COVID-19 simptomatic. Luăm apoi în considerare persoanele expuse unui caz index fără echipament de protecție personală, timp de cel puțin 1 oră pe zi și în primele 3-5 zile de simptome în caz index. Acest lucru ar fi apoi verificat cu teste PCR la patru săptămâni după expunere, în special căutând celule T pentru a confirma că persoana nu a fost infectată în trecut.

Cercetătorii încă caută participanți pentru cercetarea lor: „Am înscris deja peste 400 de persoane care îndeplinesc criteriile pentru includerea într-o cercetare dedicată studiului de rezistență”, au scris ei.

Unde vă puteți înscrie dacă nu v-aţi infecta de Covid deși ați stat în aceeași casă cu persoane infectate

„Înscrierea participanților la studiu se poate face aici, iar subiecții din întreaga lume sunt bineveniți”, anunţă echipa de cercetători.

Cu vaccinuri, medicamente promițătoare și mai multă înțelegere despre virus, vedem că viața - în unele locuri - începe să pară ceva mai normală. Dar COVID va fi probabil cu noi mult timp încă, iar găsirea persoanelor care au o modalitate genetică de a fi cruțați de virus ar putea fi un adevărat avantaj pentru restul dintre noi - mai ales dacă apar noi tulpini extrem de virulente. Acest anunţ despre cercetare a fost publicat în Nature Immunology, scrie sciencealert.