În Italia, în ultimele ore au murit 651 de persoane, mai puțin cu 142 ca ieri, iar numărul infectărilor a înregistrat cel mai mic procent de la izbucnirea pandemiei de coronavirus.

„În Italia, de la începutul epidemiei, 59.138 de persoane s-au infectat cu COVID-19. Dintre acestea, 5.476 au murit și 7.024 de pacienți s-au vindecat”, potrivit RRA.

Premierul italian Giuseppe Conte a anunţat în noaptea de sâmbătă spre duminică încetarea „oricărei activităţi de producţie” care nu va fi indispensabilă pentru a garanta aprovizionarea cu bunuri esenţiale a populaţiei, relatează AFP.

Guvernul a decis să „închidă orice activitatea de producţie pe teritoriu care nu va fi strict necesară, crucială şi indispensabilă pentru a ne garanta bunurile şi serviciile esenţiale”, a spus el într-un discurs oficial pentru a anunţa acest „pas suplimentar” în măsurile restrictive luate în încercarea de a opri pandemia cauzată de coronavirus.

Premierul a adăugat că farmaciile, supermarketurile şi magazinele alimentare, serviciile poştale, financiare şi de asigurare, transporturile vor continua să funcţioneze. „Încetinim motorul productiv al ţării, dar nu îl oprim”, a spus el despre o „decizie nu tocmai uşoară”.

„Nu putem ascunde realitatea care este în fiecare zi în faţa ochilor noştri. Este cea mai gravă criză pe care o traversează ţara de la cel De-al Doilea Război Mondial”, a menţionat premierul italian.

„Măsurile adoptate necesită timp pentru a intra în vigoare. Trebuie să respectăm toate aceste reguli cu răbdare şi încredere”, a subliniat Giuseppe Conte.