Evenimentul Zilei > Actualitate > Primele submarine din lume au fost niște butoaie
Primele submarine din lume au fost niște butoaie

Primele submarine din lume au fost niște butoaie

Deși este acreditată ideea că primul submarin din lume a fost celebrul Turtle, folosit de armata confederată în timpul Războiului de Independență American, în 1776, adevărul este altul.

Dovezi legate de un astfel de submersibil ne trimit acum mai bine de 2300 de ani. Aristotel a descris o cameră submersibilă ce era folosită în anul 332 î.H. și ar fi fost folosită de marinarii lui Alexandru cel Mare.

Există dovezi și în China Antică cu privire la existența unui submarin primitiv în jurul anului 200 î.H. De fapt, acest submarin se pare că se d e p l a s a pe fundul mării. Mai t â r z i u , submarinele din secolul al XVII-lea și al XVIII-lea, au fost vase în formă de butoaie, dirijate de elice manuale sau de vâsle. Primul submarin de succes a fost construit în 1620 de olandezul Cornelis Drebbel. Acesta a proiectat un submersibil de lemn încastrat în piele.

Putea transporta 12 vâslași și un total de 20 de oameni. În mod surprinzător, vasul putea ajunge la o adâncime de 20 m și se putea deplasa 10 km. Despre Turtle se poate spune doar că a fost primul submarin folosit într-o misiune de luptă.(

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: