Primele amenzi la Spitalul Corabia. Cadre medicale sancționate în cazul bătrânului umilit

Primele amenzi la Spitalul Corabia. Cadre medicale sancționate în cazul bătrânului umilit

Au fost date primele amenzi în cazul bătrânului umilit la Spitalul Orășenesc din Corabia. Un medic și o asistentă medicală au fost sancționați după ce imaginile cu bărbatul îngenuncheat pe hol, care se ruga să fie consultat au făcut înconjurul internetului,

Au fost date primele amenzi în cazul bătrânului umilit la Spitalul Orășenesc din Corabia. Un medic și o asistentă din cadrul Spitalului orășenesc din Corabia au fost amendați cu 6.000, respectiv 3.000 de lei. Cei doi au fost sancționați după apariția imaginilor cu un bătrân îngenuncheat care se ruga să fie consultat.

Medicul de gardă a fost sancționat pentru „refuzul acordării asistenţei medicale de urgenţă unui pacient”.  Asistenta a primit amendă pentru nerespectarea precauţiunilor universale şi a protocoalelor de lucru de către personalul medical şi auxiliar. De asemenea, unitatea sanitară a fost sancţionată cu avertisment.

Ministerul Sănătății a trimis un control la DSP Olt și la Spitalul Corabia după apariția imaginilor cu bătrânul îngenuncheat. Anunțul a fost făcut, printr-un comunicat de presă, de ministrul Vlad Voiculescu. El a precizat că echipa de control urmează să stabilească ce s-a întâmplat în acest caz și să ia măsuri.

Ne puteți urmări și pe Google News

„După ce voi avea toate informațiile, voi putea lua o decizie pentru ca astfel de situații să fie tratate cu mult mai mult profesionalism de către personalul spitalicesc”, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Raportul realizat de echipa de control a DSP Olt va fi înaintat, conform legii, Corpului de Control al ministrului Sănătății.

Pentru ce au fost date amenzi la Corabia

Vlad Voiculescu disputa OUG Emil Boc

Vlad Voiculescu

O situație absolut revoltătoare a fost semnalată la Spitalul Orășenesc din Corabia, județul Olt. Un bătrân a fost filmat, pe hol, în genunchi, cerând ajutor. Imaginile au fost postate pe rețele sociale și au devenit virale. Bărbatul a povestit că a avut un accident vascular și a căzut.

„Încep această postare, cu un gust amar ce pleacă din inimă spre gură, după o vizită de o ora în «Spitalul» Orășenesc Corabia. Am mers la baie să îmi spăl mâinile. Suficient cât să îl văd pe el.

Un bătrânel, căzut pe jos, singur în sala de așteptare. Imaginile or să spună mai mult despre el.

Eu voi spune despre ei ….

TEORETIC! V-aș fi luat toți morții în pomelnic v-aș fi jignit cu jargoanele cu care am crescut la mine în mahala, pe Constantin Brâncoveanu. Da!!! Strada aia care figurează asfaltată de ani buni pe foi.

PRACTIC, părinții mei m-au educat să mă comport frumos și să fiu eu ceea ce vreau să văd în lume. Văzând că nu îl pot ridică singură, (avea picioarele sleite de puteri, spunea că suferise în trecut și un AVC) am mers să anunț un medic”, se arată în postare.